Кремль не хоче вступу України до Євросоюзу – постпредставництво РФ при ООН

У Росії змінилася риторика щодо членства України в Європейському Союзі. Там заявляють, що виступають не тільки проти вступу України в НАТО, а й в ЄС.

Таку позицію Кремля висловив перший заступник постпреду РФ при Організації Об’єднаних Націй Дмитро Полянський, якого цитують російські ЗМІ.

Позиція Росії щодо бажання Києва вступити у ЄС змінилася. Тепер вона схожа на позицію щодо вступу України до НАТО“, – пишуть медіа.

Він заявив, що Росія не збирається припиняти війну, і не через провал загарбницьких амбіцій, а через “цілі спецоперації”.

Без демілітаризації та денацифікації світу в Україні не досягти“, – наголосив російський посадовець.

Також через рішення вступити до Північноатлантичного Альянсу Фінляндії та Швеції – Росія загрожує завдати по них ударів.

Щойно Фінляндія та Швеція стануть членами НАТО і підрозділи Альянсу будуть там, ці території стануть можливою ціллю для російських військових“, – сказав представник РФ.

Полянський нагадав світові, що в РФ – досі залишається ядерна кнопка.

…про умови застосування ядерної зброї Росією: якщо ви загрожує ядерній державі, ви повинні враховувати всі варіанти“, – процитували ЗМІ зампостпреда Росії в ООН.

Нагадаємо, що в Організації Об’єднаних Націй ухвалили резолюцію щодо військових злочинів Російської Федерації в Україні. У резолюції Ради ООН з прав людини міститься заклик до негайного закінчення війни проти України, припинення атак мирних жителів та об’єктів інфраструктури.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *