Війна в Україні – президент Мікронезії розкрив деталі вторгнення

Штати Мікронезії – єдина держава у світі, крім України, яка розірвала дипломатичні відносини з Російською Федерацією після вторгнення в Україну 24 лютого. Її лідер заздалегідь знав про напад РФ, що готується на Україну, і думав про те, як відреагувати.

Про це ексклюзивно для “Апострофа” розповів президент цієї держави Девід Пануело.

“Приблизно в грудні 2021 року мій Кабінет і мій прес-секретар поінформували мене про повідомлення ЗМІ, що вторгнення Росії в Україну стає все вірогіднішим сценарієм. З цього моменту я доручив своєму спеціальному помічнику та прес-секретареві уважно стежити за розвитком цієї ситуації, що стрімко набирала обертів. Найближчими тижнями та місяцями я отримував брифінги на основі матеріалів іноземних ЗМІ. На початку лютого 2022 року наш уряд переконався, що Росія має намір вторгнутися в Україну найближчим часом. Мій Кабінет рекомендував мені визначитися, як саме ФШМ відреагують, коли вторгнення офіційно почнеться,” – розповів він.

Більш детально читайте у матеріалі “Апострофа “: Дії Путіна говорять про те, що він вирішив стати лиходієм – президент Мікронезії

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *