Війна в Україні – Чехія визнала геноцидом дії росіян

У середу, 11 травня, Сенат парламенту Чеської Республіки визнав дії ЗС РФ на території нашої країни геноцидом українського народу.

Геноцид українців: як світ покарає Путіна

Про це повідомляє посол України у Чехії Євген Перебийніс.

“Чеський Сенат щойно визнав злочини, які російська армія вчиняє в Україні, геноцидом українського народу. У прийнятій постанові також міститься підтримка подальшого надання Чехією Україні зброї та отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС” , – йдеться у повідомленні.

У документі зазначається, що Сенат “засуджує етнічно мотивовані злочини проти людства, такі як масові страти, прояв неповаги до загиблих, тортури, згвалтування, фізичне та психічне насильство або насильницьку депортацію дітей, які Росія вчиняє систематично та масштабно, що є проявом геноциду проти українського народу”.

Нагадаємо, раніше Чехія посіла місце країни-агресора у Раді ООН з прав людини, звідки РФ виключили за військові злочини в Україні.

Також “Апостроф” повідомляв, що 27 квітня парламент Канади одноголосно проголосував за те, щоб назвати звірства російської армії в Україні “геноцидом”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *