Польща покращить логістику на кордоні з Україною

Україна та Польща домовились про покращення логістичних можливостей на кордоні. Відповідні переговори міністра інфраструктури України Олександра Кубракова та міністра інфраструктури та розвитку Польщі Анджея Адамчика відбулися на українсько-польському кордоні.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Міністерства інфраструктури.

“В умовах блокади українських портів Польща стала стратегічно важливим партнером України в питанні експорту української агропромислової продукції та перевезення необхідної військової та гуманітарної допомоги з-за кордону. Саме тому нам вкрай важливо позбутися зайвої бюрократії та інфраструктурних перепон, які знижують швидкість та якість логістики”, – заявив Кубраков.

За його словами, вже є домовленості про створення спільного підприємства для активізації залізничних перевезень, також досягли прогресу в лібералізації автомобільних перевезень, зокрема скасовано дозволи для автоперевізників на транспортування в Україну палива.

У повідомленні також йдеться про продовження співпраці над посиленням транспортної ізоляції росії та білорусі.

“У нас є спільне розуміння того, що таким чином рф втратить фінансові ресурси для продовження війни” – підкреслив міністр.

У зустрічі двох міністрів також брали участь представники української та польської залізниць і посол України в Польщі Андрій Дещиця.

У відомстві нагадали, що на початку травня Міністерство інфраструктури України та Міністерство інфраструктури і розвитку Польщі досягли домовленості щодо скасування дозволів для усіх перевізників, які здійснюють міжнародні перевезення палива. Більш того, у квітні Україна та Польща домовилися про збільшення об’ємів залізничних перевезень українського експорту до ЄС та на світові ринки через Європу.

Як раніше повідомила віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко, Польща допоможе Україні у страхуванні перевізників пального.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *