Війна в Україні 10 травня – карта бойових дій, онлайн та останні новини

Розпочався 76 день повномасштабної війни, розв’язаної Росією проти України. Російські війська продовжують наносити ракетні та авіаудари по мирних мешканцях та руйнувати інфраструктуру міст. Починаючи з 24 лютого окупанти зазнали і продовжують зазнавати величезних втрат у боях з українськими захисниками. Увечері 9 травня президент США Джо Байден підписав закон про ленд-ліз та захист демократії в Україні, який передбачає прискорену передачу військової техніки, озброєння, снарядів, пального, продовольства та багато іншого для перемоги над російськими окупантами.

На заблокованому заводі “Азовсталь” у Маріуполі залишаються понад 100 цивільних громадян, а загалом у місті — до 100 тисяч людей.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка боїв 9 травня


06:54 Внаслідок вчорашнього обстрілу Одеси російськими окупантами загинула одна людина, 5 осіб поранено.

06:52 В Генштабі ЗСУ заявили, що не виключається ймовірність диверсій на об’єктах хімічної промисловості України з подальшим звинуваченням у цьому українських військових.

На Слобожанському напрямку ворог підтримує у повній готовності до застосування визначені сили та засоби протиповітряної оборони на території Бєлгородської області. Продовжує зосереджувати зусилля на обороні зайнятих рубежів з метою недопущення просування підрозділів українських військ у напрямку державного кордону України. Проводить повітряну розвідку.

06:33 Сполучені Штати стурбовані тим, що Росія може анексувати Донецьку та Луганську області та провести там фіктивний референдум, заявив офіційний представник Держдепартаменту США Нед Прайс:

Ми знаємо російський сценарій, який був використаний у Криму та на сході України. Російська влада у спробі надати своїй окупації нальоту легітимності, намагалася провести фіктивні вибори, і ми, як і раніше, стурбовані тим, що вони знову спробують зробити це на території східної України“.

06:30 Карта бойових дій:

06:30 Байден закликав Конгрес негайно схвалити запит на надання $33 млрд допомоги Україні, щоб він підписав його найближчими днями.

06:30 Увечері 9 травня рашисти завдали ракетного удару по торговому центру “Рів’єра”. Інформації про загиблих та поранених поки що немає.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *