Війна в Україні після 9 травня – на які кроки може піти Росія

Після “перемоги” на 9 травня в Росії окупанти спробують зламати опір “Азова” на маріупольському заводі “Азовсталь” і заволодіти всім Донбасом. Водночас лідер росіян Володимир Путін або оголосить на параді мобілізацію або заявить про “приєднання” територій Донецької, Луганської та Херсонської областей.

Про це повідомив заступник директора “Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння” Михайло Самусь “Апострофу”.

Як вважає Самусь, Путін може спочатку оголосити про липове “приєднання” трьох українських областей до Росії, а потім на ці території розпочнеться “мобілізація” росіян, яка вже була на початку вторгнення на східні території України. Зараз окупанти загрузли на основних напрямках і в повітрі витає “безперспективняк”.

“Росіяни загрузли на основних напрямках, розтративши дуже багато часу і сил. ЗСУ за цей час перегрупувалися, підготувалися і тепер можлива не лише оборона, а й контрнаступальні операції нашої армії на особливо важливих ділянках фронту”, – уточнив експерт.

Він також прогнозує, що президент РФ формально припише Донбас Ростовської області, де роздавали російські паспорти всім жителям ЛДНР, а окупований Херсон приписати Криму. “Місцева влада” окупованого півострова зараз активно вивозить тоннами зерно та різного роду продукцію з Херсона до Криму.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Загальна мобілізація” або чергове “приєднання”: що Путін зробить після 9 травня

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *