Перевірки бізнесу під час війни – за що та кого можуть перевірити

В умовах воєнного стану Державна податкова служба забезпечує контроль за діяльністю суб’єктів господарювання сфери торгівлі, ресторанного господарства та послуг за допомогою фактичних перевірок.

Читайте також: Тільки працюйте: в Україні знизили податки для підприємців

Про це повідомляють у ДПСУ.

Державна податкова служба першочергово перевірятиме бізнеси, на які надходять скарги щодо відмови у розрахунках платіжною карткою, незастосування РРО при розрахунках за продаж підакцизної продукції та продажу алкоголю у місцях, де це заборонено владою під час воєнного стану.

“З 16 квітня 2022 року органам ДПС надано додаткові повноваження на здійснення контролю у сфері ціноутворення, тому при проведенні фактичних перевірок податківці контролюватимуть у тому числі і дотримання платниками податків вимог законодавства щодо встановлених державою фіксованих цін, дотримання граничних цін та граничних рівнів торговельної надбавки (націнки) на деякі види товарів”, – нагадують у відомстві.

Якщо при проведенні перевірок посадовці ДПС вчиняють неправомірні дії, чи ви маєте інформацію щодо вчинення податківцями корупційних чи інших, пов’язаних з корупцією правопорушень, просять повідомляти про такі факти за телефоном 0800-501-007.

Раніше “Апостроф” писав проте, що буде з перевірками та штрафами від податкової служби під час війни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *