Перемовини Макрона та Путіна – про що домовилися

Президенти Франції та Росії Еммануель Макрон та Володимир Путін провели телефонну розмову, в якій торкнулися питань війни в Україні та евакуації людей з Маріуполя.

Про те, як подавалася ця розмова у двох країнах, повідомив “Апостроф”.

Розмова Макрона з Путіним тривала дві години: французький президент наголосив на міжнародному гуманітарному праві і закликав Росію дозволити продовжити евакуацію людей із заводу “Азовсталь”. Крім того, Макрон закликав Путіна покласти край війні Росії проти України, а також виконати зобов’язання в рамках постійного члена Ради безпеки ООН – про це повідомив французький телеканал BFMTV.

У свою чергу Путін звинуватив Євросоюз у нібито “ігноруванні військових злочинів з боку України”, абсолютно не згадавши про звірства росіян на окупованих територіях. Також російський президент звинуватив країни Європи та США у постачанні зброї Україні та заявив, що “проблеми глобальної продовольчої безпеки виникли через санкції Заходу”, про що повідомило РИА “Новости”.

Раніше ми повідомляли, що Росія намагається мінімізувати наслідки економічних санкцій, залучаючи треті країни для обходу міжнародних обмежень.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *