Війна в Україні сьогодні 3 травня – карта бойових дій, онлайн та останні новини

Повномасштабна війна Росії проти українського народу триває вже 69-й день. Окупанти вже втратили майже 24 тисячі людей та тисячі одиниць бойової техніки. На Херсонщині ЗСУ зірвали спробу ворожої ДРГ захопити наш спостережний пост. Минулої доби лише на південному напрямку українські бійці знищили понад 120 росіян.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка боїв 2 травня


07:24 Від SWIFT відключать ще більше російських банків, заявив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель.

07:16 За даними розвідки, у прикордонних з Україною областях Росії готуються до епідемії холери. Ймовірно, наприкінці травня — на початку червня керівництво РФ може вдатись до провокацій, звинувативши Україну в застосуванні біологічної зброї.

07:12 Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що не хоче їхати до Києва, поки туди не поїде президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр. Візит німецького лідера в середині квітня зірвався, бо українська сторона його нібито не запросила. Політик “хотів поїхати до столиці України” разом із лідерами Польщі, Естонії, Латвії та Литви, які зрештою виїхали без нього.

07:07 У місті Токмак Запорізької області ворог розгорнув підрозділ ствольної артилерії, а в Бердянську загарбники обдзвонюють місцевих жителів для уточнення особистих даних.

07:00 На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито 12 атак ворога, знищено 6 танків, 5 артилерійських систем, 22 одиниці бойової броньованої техніки та 8 одиниць автомобільної техніки противника.

06:56 З початку вторгнення росіяни запустили по Україні 2125 ракет. Маріуполь продовжує перебувати під одним із основних прицілів кремлівської авіації.

06:56 Карта бойових дій в Україні:

06:56 Під Харковом загинув “кіборг”, призер “Ігор нескорених” Андрій Котовенко.

06:56 3 травня Великобританія оголосить про надання Україні ще 300 млн фунтів. В основному вони призначені для постачання засобів радіоелектронної боротьби.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *