Війна в Україні сьогодні 2 травня – карта бойових дій, онлайн та останні новини

68-й день продовжується повномасштабна війна Росії проти українського народу. Окупанти вже втратили близько 23,5 тисячі людей і тисячі одиниць бойової техніки. Україні вдалося провести першу евакуацію людей із “Азовсталі” у Маріуполі. Серед вивезених з-під обстрілів рашистів – жінки, діти та літні люди.

За даними українських військових, війська РФ готують наступ на Миколаїв та Кривий Ріг.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка боїв 1 травня


07:13 На Південнобузькому напрямку окупанти намагаються вийти на адміністративний кордон Херсонської області, шукають слабкі місця у нашій обороні. У районі Миколаєва агресор провів повітряну розвідку із застосуванням трьох БпЛА. Вів артилерійський вогонь по позиціях наших підрозділів.

06:57 Офіційно. За підтримки ООН та Червоного Хреста сьогодні погоджено дві додаткові локації для посадки людей в евакуаційну колону, яка виїде із Маріуполя. Це – селище Мангуш та Луначарське кільце біля Бердянська.

Якщо у вас залишилися родичі або знайомі там, намагайтеся зв’язатися з ними та передати інформацію щодо можливої евакуації.

06:49 Путін нібито лягає на операцію через рак та вже призначив наступника, – пише британське видання The Sun

Лікарі наполягають, що Путіну потрібна операція, але дата ще не визначена. Буде операція, і він буде недієздатний. На який час — ще не обговорювалося, але вірогідно, що на короткий“, – пише видання.

Зазначається, що очільник Кремля вже підготував собі наступника. Ним став 70-річний голова Ради безпеки РФ Микола Патрушев.

06:39 Петиція про введення візового режиму для росіян набрала понад 25 тисяч підписів. На її розгляд є ще 10 днів, після чого свою відповідь має надати президент.

06:36 Окупанти підтягують сили на південь країни, щоб спробувати атакувати наші міста та громади на Дніпропетровщині.

06:34 Час початку евакуації з Маріуполя сьогодні, 2 травня, змістився на годину раніше – на 7 ранку. Місце збору – ТРЦ “Порт-Сіті”.

06:30 ЗСУ знищили командний пункт російських військ у Харківській області.

06:30 Росія спробує відкрити новий фронт проти України – молдовський. Про це повідомляє The Times із посиланням на свої джерела в українських силових структурах. Зазначається, що РФ може запустити у Молдові “донбаський сценарій”, спробувавши приєднати Придністров’я.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *