Війна в Україні – Подоляк відреагував на заяву Лаврова про хід переговорів

В Офісі президента України спростували заяву міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова про переговори між двома державами щодо скасування санкцій, “денацифікації” та “демілітаризації” нашої країни.

Про це радник голови ОП Михайло Подоляк заявив журналістам, назвавши цю інформацію “фантазіями”.

“Не вперше доводиться говорити, що між фактами та фантазіями у представників РФ надто велика дистанція. По-перше, жодного разу за столом переговорів не бачив Лаврова. Ні очно, ні в онлайн-форматі. Хоча сам не пропустив жодного раунду. Тому трохи дивує його схильність коментувати те, в чому не береш участь і що не бачиш зсередини процесу”, – сказав чиновник.

Він додав, що про “денацифікацію” та “демілітаризацію” України на переговорах також не йшлося.

“По-друге, “денацифікацію та російську мову” російська армія цілком конкретно “обговорила” з українцями в Бучі, Гостомелі, Харкові, Волновасі й, звичайно ж, у Маріуполі. І всі відповідні висновки назавжди вписані в історію кров’ю невинних українських громадян”, – зазначив Подоляк.

Він наголосив, що міжнародні санкції також не обговорюються у рамках переговорного процесу, тим більше, що причини запровадження цих обмежень досі існують. Це окупація частини території нашої країни та обстріли, у тому числі мирних міст.

“Звичайно, санкції не можуть обговорюватися з Україною без участі всіх інших країн, бо вводив їх увесь цивілізований світ у відповідь на абсолютну варварську поведінку Росії. І саме всім нашим партнерам разом з Україною вирішувати, коли і які рішення щодо санкцій приймати. Тому доводиться ще раз настійно рекомендувати представникам Російської Федерації відмовитися від коментарів, які не є достовірними та відповідними реальному ходу переговорного процесу”, – підсумував радник голови ОП.

Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров також погрожував знищувати будь-яке озброєння, яке США та країни Заходу відправляють в Україну.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *