Мирні переговори з Росією – Зеленський говорить про загрозу припинення

Президент України Володимир Зеленський заявив про високі ризики припинення будь-яких переговорів із країною-агресором Росією, зважаючи на численну кількість воєнних злочинів, здійснених російською окупаційною армією. Окрім цього, процес переговорів і так “дуже уповільнений”.

Про це Зеленський розповів представникам польських ЗМІ.

“Ризики того, що повністю закриються будь-які розмови (з росіянами – ред.), дуже високі. Саме через ті наслідки, які Росія залишає після себе, де б вони не були, а вони приблизно однакові. Таке відчуття, що у них методичка по вбивству, і вони однаково діють в тих чи інших територіях, які ми деокуповуємо і бачимо”, – сказав він.

Наразі процес переговорів із російською стороною сповільнився через ряд причин, одна з яких – Путін – єдина людина, яка щось вирішує.

“Тому що присутність і діалог у відеоформаті представників делегації є на якомусь рівні. Вони говорять, піднімають деякі питання. Але… якщо мене цікавить думка нашої сторони, нашої делегації, нас цікавить, що підготували наші дипломати й наші переговорники, то там я не хотів би, щоб ми грали в цей політичний театр одного актора. Вони там про щось говорять, але ми знаємо, що остаточно все вирішує одна людина”, – наголосив Зеленський.

Таким чином, президент України вважає, що для вирішення важливих питань необхідні прямі переговори між главами держав.

“Коли вони щось підтверджують, наприклад, обмін – я в це не вірю. Вони підтверджують якийсь цивільний обмін, а потім щось зірвалося. Один раз, другий, третій. Це говорить про те, що відповідальність має у них одна людина. І тому тільки прямі перемовини і прямі домовленості про щось будуть виконуватися. Ось це моя віра і остаточне розуміння всього цього процесу”, – резюмував він.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що Володимир Зеленський назвав умови, за яких Україна відмовиться від переговорів із Росією.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *