Бої за Донбас та Маріуполь – онлайн війни 29 квітня – останні новини сьогодні

Війна проти російського ворога продовжується 65-й день. З першого дня війни ворог втратив майже 23 тисячі людей та тисячі одиниць бойової техніки.

Окупанти активно стягують техніку та живу силу на схід, де бої точаться практично по всій лінії фронту. При цьому супротивник зіткнувся з неймовірною відсіччю від українських військових, які не здають позицій та розбивають ворога.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка боїв 28 квітня


23:50 Евакуаційні рейси на 30 квітня, які повідомляє «Укрзалізныця»:

  • 11:30 – 219/220 Запоріжжя-1 – Львів
  • 14:30 – 220/219 Львів – Запоріжжя-1
  • 16:30 – 234/233 Покровськ – Чоп
  • 23:30 – 234/233 Чоп – Дніпро

Вперше за останній час їх всього 4 і жодного рейсу з Харкова.

23:30 Росія випустила по Україні понад 1300 ракет. Український Forbes порахував, що РФ це обійшлося в 7,5 млрд доларів

23:20 Британський таблоїд Daily Mail з посиланням на міністра оборони Великобританії Бена Уоллеса пише, що Володимир Путін на “параді перемоги” 9 травня може зробити важливе оголошення, аж до загальної мобілізації своїх резервів для боротьби зі “світовим нацизмом” та останнього удару по Україні .

22:50 Радник ОПУ Олексій Арестович заявив, що російська армія в Україні повільно вмирає – втрати у підрозділах становлять 50-70%. Вона також вмирає морально: старші офіцери нічого не хочуть, нікому й не вірять.

22:37 За повідомленнями росЗМІ, мешканці Бєлгорода знову чують “хлопки” у небі. Подробиці уточнюються.

22:25 Президент Володимир Зеленський записав чергове відеозвернення щодо 65-го дня війни з Росією. Він упевнений, що програма ленд-лізу допоможе Україні та всьому вільному світу подолати ідейних спадкоємців нацистів, які розв’язали війну проти нашої держави.

22:20 Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що будь-який вантаж озброєнь Києву з-за кордону, що знаходиться на території України, є законною ціллю РФ.

22:10 Президент Володимир Зеленський заявляє про високі ризики припинення будь-яких переговорів із російською стороною. За його словами, вже зараз процес “дуже уповільнений”.

21:45 Президент Володимир Зеленський сказав, що правоохоронці знову знайшли масове поховання близько дев’яти сотень цивільних осіб на території Київщини, яка перебувала під російською окупацією в березні.

21:10 Командир української 36-ї бригади морської піхоти Сергій Волинський (Волина) звернувся до президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана і просить застосувати до них процедуру “екстракшн” та вивезти на територію Туреччини.

За його словами, 600 військовослужбовців мають поранення різного ступеню, яким дуже потрібна допомога. Окрім того, з військовими переховуються сотні цивільних та десятки дітей. Наймолодшому тут 4 місяці.

20:55 Українські сили підірвали залізничний міст Лиман – Райгородок через Сіверський Донець. Міст підірвали разом із вагонами. Це порушило залізничне сполучення з Лиманом, який знаходиться у центрі боїв за Донбас.

20:45 В Україні загинув громадянин США Віллі Джозеф Кансел, який воював на боці ЗСУ проти окупантів. 22-річний морпіх став добровольцем, коли дізнався про напад РФ. Хлопець мріяв стати поліцейським чи пожежником.

20:25 Нові супутникові знімки, отримані сьогодні вранці компанією Maxar Technologies, зафіксували завантаження крилатих ракет “Калібр” на підводний човен порту окупованого Севастополя.

20:12 Телефонна розмова між Еммануелем Макроном та президентом Володимиром Зеленським відбудеться цієї суботи, 30 квітня, повідомив Єлисейський палац. Проте там уточнили, що час дзвінка ще не визначено.

20:01 Українські військові з безпілотника примудрилися влучити бомбою у відкритий люк автомобіля окупантів (момент влучення – 00:26).

19:50 Група знаменитостей зі сфери культури та ЗМІ Німеччини звернулася з відкритим листом до федерального канцлера Олафа Шольца, закликавши його не постачати Україні важке озброєння. Вони вважають, що Путін порушив міжнародне право, розпочавши наступ на Україну, але це не виправдовує “ризик переростання цієї війни в ядерний конфлікт”.

19:30 Воїни 30-й омбр ВСУ ім. князя Костянтина Острозького після потужного вогневого ураження знищили кілька одиниць техніки окупантів – батарею РСЗО “Ураган” БМ-27, 5 одиниць ТЗМ, дві вантажівки і чимало боєприпасів.

18:55 У селі Гостролуччя Баришівської ОТГ під Києвом поліція і теробороні вийшли на “слід” ворожого солдата, який переховувався. 21-річний уродженець Татарстану — кулеметник механізованої бригади — зізнався, що спершу заблукав, а потім виявилося, що “друга армія світу” його просто покинула. Заодно силовики знайшли ворожий танк Т-72.

18:20 У російському Кургані “відбулася пригода з бавовною” на ділянці цеху №4 заводу «Синтез», внаслідок якого зруйновано частину огороджувальної конструкції виробничого приміщення. За даними телеграм-пабліків, внаслідок потужного вибуху є двоє постраждалих. За словами місцевих жителів, у будинках поряд із підприємством вибуховою хвилею вибило вікна.

“Синтез” посідає перше місце з виробництва антибіотиків серед російських виробників. Насамперед – для госпітального сегменту.

17:50 Скоро не буде кому знімати ТікТоки. В Рубіжному кадирівці заради забави обстрілюють житлові будинки. Сміються, веселяться. В іншому місці їх обстрілюють ЗСУ, герой відео навіть не встиг закінчити монолог.

17:40 У Калінінград надходять тіла загиблих військовослужбовців 11 армійського корпусу (в/ч 25810, Гусєв) зі складу Балтійського флоту після участі у “спеціальній військовій операції” на території України. Цього тижня привезли трупи 16 солдатів і 34 тяжко поранених (більшість без кінцівок).

17:25 У Київській області на трасі М-07 Київ – Ковель – Ягодин в районі Гостомеля звели переправу через річку Ірпінь.

17:10 В окупованому смт Новоайдар Луганської області знайшли мертвим місцевого колаборанта Павла Шароградського. Він зник 25 квітня, про його долю нічого не було відомо. Пізніше колаборанта знайшли із кулею в голові.

16:30 В окупованій Киселівці під Херсоном сталася нічна перестрілка між кадировцями і бурятами. В інциденті відзначились понад 50 учасників з кожного боку. Точна кількість поранених і загиблих наразі невідома. Причини міжетнічного конфлікту полягають в небажанні бурятів вести наступальні бойові дії, коли кадировці виступають загороджувальними загонами.

16:10 ЗСУ повідомляють, що крім Кутузівки звільнили також і Момотово на Харківщині.

10:35 Рятувальники, які продовжують обстеження та розбір завалів житлового будинку у Шевченківському районі Києва, куди вчора потрапила ракета, виявили тіло загиблого, – Віталій Кличко

10:27 Вже 23 тисячі окупантів загинули на війні в Україні

10:00 В Одесі повідомляють про вибухи!

8:50 З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну постраждали понад 617 дітей. З них 219 загинули та 398 отримали поранення.

8:13 На Дніпропетровщині окупанти обстріляли з «Градів» два населені пункти – голова ОВА Валентин Резніченко

Обстріл стався сьогодні вранці у Мар’янському та Великій Костромці.

Попередньо постраждалих немає, зачепило господарські будівлі

7:55 На Луганщині точаться сильні бої за Горіхове та Світличне, повідомив голова ОДА.

“Наші військові дають хорошу відсіч, проте росіяни з усього наявного озброєння відкривають вогонь по населених пунктах, знищуючи будинки та інфраструктуру – там уже неможливо відновити воду, світло та газ”, – заявив Сергій Гайдай.

7:13 Генштаб ЗСУ опублікував зведення, актуальне на 06:00 29 квітня. Ось основне звідти:

— На Слобожанському напрямку РФ продовжує обстріл Харкова та позицій ЗСУ на певних напрямках.

– На Ізюмському напрямку активних наступальних дій РФ не проводила, основні зусилля зосереджені на розвідці оборонних позицій сил ООС та їх поразці артилерією.

— На Донецькому та Таврійському напрямах з метою недопущення перегрупування українських військ РФ здійснює обстріл позицій щодо артилерії, мінометів та РСЗВ вздовж усієї лінії зіткнення.

— На тимчасово зайнятих територіях РФ обмежують пересування місцевих мешканців та блокують гуманітарні вантажі з території України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *