Заміна Козака на Кирієнка – представник Кремля поїхав на Донбас

Першого заступника глави адміністрації президента Сергія Кирієнка призначили куратором відносин Кремля із так званими “Л/ДНР” замість Дмитра Козака.

Про це повідомляє російське видання РБК із посиланням на власні джерела.

Зазначається, що питаннями взаємодії з псевдореспубліками тепер займатиметься управління внутрішньої політики. Раніше за цей напрямок відповідало управління прикордонного співробітництва, яким керував Дмитро Козак.

До Козака донбаський трек, як, втім, абхазький та південно-осетинський, курирував помічник російського президента Владислав Сурков. У лютому 2020 року Суркова було звільнено з посади, після чого Козак почав займатися відносинами Кремля з “Л/ДНР”.

Повідомляється, що Кирієнко минулого тижня зустрічався у Донецьку з так званими керівниками квазіутворень. Видання зазначає, що це була “ознайомча” поїздка, націлена на налагодження контактів із місцевими маріонетками Москви.

На думку джерел, зміна куратора щонайменше може означати зміну відносин із “Л/ДНР” та створення єдиного внутрішньополітичного простору. Співрозмовники видання не виключають, що призначення Кирієнка також може бути пов’язане із планами входження “народних республік” до складу РФ.

Нагадаємо, на засіданні Радбезу, за підсумками якого РФ визнала “незалежність” “Л/ДНР” російський диктатор Володимир Путін наголошував, що про входження самопроголошених республік до складу РФ не йдеться.

“Ми цього не обговорюємо”, – відповів Путін на репліку Сергія Наришкіна, який заявив, що підтримує пропозицію про входження Донецької та Луганської народних республік до складу Російської Федерації.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *