Війна в Україні – які сценарії розвитку подій у Путіна

Керівництво Росії може вдатися до кількох можливих сценаріїв розвитку воєнних дій в Україні. Є три ймовірні варіанти.

Про це повідомив генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках Микола Маломуж.

Так, за першого: на якомусь етапі, коли президент РФ Володимир Путін ще не до кінця програв, він йтиме на переговорний процес і спробує закріпити яку-небудь видимість перемоги. Проте за умови звільнення українських територій, адже Україна однозначно не погодиться на жодні інші сценарії та з гарантіями безпеки від держав-партнерів.

За другим сценарієм, який буде найскладнішим і найгіршим, Путін взагалі втратить перспективу та домовленості, йтиме в атаку, кидаючи останні військові резерви.

За третім сценарієм розвитку подій, у президента РФ виникнуть проблеми з його оточенням. Такий розвиток не гарантований, але можливий, адже Путін веде і російське суспільство, і ту еліту, яка є в нього, на великий крах і відповідальність: юридичну, а то й фізичну.

Генерал зауважує, що останній сценарій може і не статися, бо президент РФ обставив усіх представників спецслужб, які контролюють один одного.

У цій ситуації ми ці сценарії припускаємо. Який із них буде реалізований? Я думаю, що насамперед сформується перший сценарій. Але путін намагається підвищити ставки, просунутися рядом напрямків, взяти Маріуполь, пройтися ще потужніше, як він вважає, по Донецькій та Луганській областях до кордонів, Херсон і Запорізьку область отримати, як південний коридор. І на цьому відповідно проводити переговори. Це буде складний процес, але тут багато залежить від успіху Збройних сил України“, – наголосив Микола Маломуж.

Більше читайте у матеріалі “Апострофа”: Є перспектива припинити війну в Україні дуже швидко – генерал Микола Маломуж

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *