Вибухи та пожежі в Росії, оборона Донбасу – карта та онлайн війни 27 квітня – останні події

Війна проти російського окупанта продовжується 63-й день. Станом на ранок 27 квітня втрати ворога становлять понад 22 тисячі людей і тисячі одиниць бойової техніки.

Окупанти продовжують стягувати техніку та живу силу на схід, де бої точаться практично по всій лінії фронту.

У ніч на 27 квітня прогриміли вибухи у Воронезькій та Брянській областях РФ, в останній виникла пожежа на нафтобазі. Подробиць інцидентів наразі немає.

“Апостроф” продовжує слідкувати за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка боїв 26 квітня

15:57 Повідомляють про авіаудар у Краматорську Донецької області.

15:55 На окупованих територіях масово викрадають чоловіків призовного віку. Жертвами окупантів найчастіше стають ветерани АТО, колишні військові та правоохоронці, активісти. У херсонському СІЗО перебувають понад 300 людей, яких допитають і катують.

15:40 Другий день люди втікають з Придністров’я, побоюючись воєнних дій, розв’язаних Росією.

15:35 Окупанти на Луганщині обстріляли Сєвєродонецьку лікарню. Одна жінка загинула.

15:25 ЗСУ знищили сина депутата Череповецького заксобрання області від КПРФ майора Олексія Варнавського.

15:15 Президенти України та Індонезії Володимир Зеленський та Джоко Відодо провели телефонні переговори. Нашу країну запросили взяти участь у саміті G20. Він відбудеться наприкінці року.

14:27 Пєсков зробив низку заяв щодо України

  • Медведчука не змінюватимуть на українських військових. “Про це не йдеться”, – заявив Пєсков, коментуючи можливості обміну Медведчука на українських військових.
  • Конкретних домовленостей щодо залучення ООН та Червоного хреста до евакуації мирних громадян із «Азовсталі» на зустрічі Путіна та Гутерреша не було. Нагадаємо, раніше в офісі генсека ООН повідомили, що Путін погодився на залучення ООН та МКЧХ до евакуації мирних громадян з “Азовсталі”.

13:59 В Ізраїлі заявили про відміну параду 9 травня

Про це повідомила міністр репатріації та інтеграції Пніна Тамено-Шете.

За її словами, вона знає про «існуючу делікатну ситуацію».

13:30 Посольство США в Україні повернулося до Львова.

“Чудово повернутися! Сьогодні представники посольства вирушили до Львова, щоб зустрітися з ключовими партнерами, зокрема з МЗС України.

Цей візит став першим кроком до регулярніших поїздок у найближчому майбутньому. Продовжується підготовка до якнайшвидшого відновлення роботи в Києві”, – сказано в повідомленні, опублікованому в Twitter.

13:00 Європейський Союз розглядає можливість скасування всіх тарифів та квот на український експорт, щоби підтримати економіку країни під час війни.

Про це повідомило агентство Bloomberg із посиланням на джерела.

Пропозиція, як очікується, включатиме тимчасове скасування існуючих тарифів та квот на сталь, промислові товари та сільськогосподарську продукцію, які зараз не підпадають під дію торгової угоди ЄС з Україною.

12:35 У Білорусі запроваджують смертну кару за замах на вчинення акту тероризму.

Це передбачено новим законопроектом “Про внесення змін до Кримінального кодексу”, повідомляє Sputnik із посиланням на прес-службу Палати представників Національних зборів.

12:11 У Маріуполі пересуватися містом можна лише з довідкою «про фільтрацію» від окупантів, повідомив радник мера Петро Андрющенко.

Потрапити до Маріуполя без посвідчення проходження фільтрації для громадян України неможливо. Для громадян Росії та т.зв. ДНР видають дозвіл на в’їзд без фільтрації на 3 дні.

Крім того, окупанти анонсували окремий “папірець – дозвіл” на перебування на вулиці.

“Місто перетворюють на реальне гетто”, – написав Андрющенко.

11:47 За Авдіївкою сьогодні було завдано авіаудару, є попадання у багатоповерхівку, одна людина поранена. Про це повідомляє губернатор Павло Кириленко.

11:29 У Придністров’ї не бачать підстав для звернення до РФ по військову допомогу “на даному етапі”.

Про це заявив глава МЗС Придністров’я Віталій Ігнатьєв.

“Я перебуваю на постійному зв’язку з повноважними представниками МЗС Росії, ми постійно контактуємо. У нас є можливість звіряння годинника, але жодних додаткових звернень ми поки що не плануємо”, – сказав Ігнатьєв.

11:04 У Херсоні люди вийшли на мирний мітинг проти окупації. Вони скандували “Херсон – це Україна!”

10:40 Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар заявив, що, можливо, найближчими днями Зеленському та Путіну вдасться зустрітися на пропозицію Ердогана.

10:30 Повідомляють про вибухи у Павлограді Дніпропетровської області.

10:30 Австрія згодна платити за газ у рублях, повідомляють ЗМІ з посиланням на канцлера Австрії Карла Нехаммера

10:26 Біля збройових складів у селі Ковбасна 27 квітня сталася стрілянина. Про це повідомляють придністровські телеграм-канали. Поки що з’ясовують подробиці.

Зараз на складі за різними оцінками можуть перебувати від 19 тисяч до 21,5 тисяч тонн боєприпасів: снаряди, авіабомби, міни, гранати, патрони. Вибух на складі запасів у Ковбасні може бути порівнянний з детонацією ядерної бомби потужністю 10 кілотонн.

10:17 В Україні з початку широкомасштабного вторгнення Росії загинуло понад 5 тисяч мирних жителів, за даними ООН. Проте реальна цифра може бути в рази вищою, адже лише у Маріуполі російські військові вбили понад 20 тисяч українців. Окупанти продовжують обстрілювати українські міста.

9:50 Постачання газу до Болгарії наразі триває, для внутрішніх споживачів газу вистачить на найближчий місяць, — міністр енергетики країни Олександр Ніколов

9:20 Сергій Братчук, спікер оперативного штабу Одеської ОВ в ефірі телемарафону UAразом:

– Міст через Дністровський лиман, удар по якому було завдано напередодні, має значення для логістики між регіоном та його південними районами. Вранці по ньому завдано другого удару, рух перекрито;

– відновлювальні роботи на мосту розпочнуться одразу після оцінки масштабів руйнувань;

9:00 Вже сьогодні у США голосуватимуть за ленд-ліз для України, — Білий Дім

Голосування має відбутися о 21:00 27 квітня за київським часом.

Якщо закон про ленд-ліз буде прийнято, це дасть повноваження Байдену і значно прискорить постачання США озброєння, продовольства тощо. в оренду чи без оплати.

8:37 Австралія направить в Україну партію важкого озброєння на суму понад $19 млн, повідомляє ABC.

8:27 Глава «УЗ» Олександр Камишин написав, що сьогодні о 06:45 армія РФ знову завдала ракетного удару по мосту через Дністровський лиман на Одещині.

Постраждалих немає, оцінити рівень дозволу можна лише після повітряної тривоги.

7:50 На Дніпропетровщині внаслідок артилерійського обстрілу спалахнуло підприємство енергетичної інфраструктури. Відбувся витік мастильних матеріалів, пожежа була кілька годин. Поранений співробітник. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВ Валентин Резніченко.

7:40 Запаси озброєнь США можуть закінчитися за кілька місяців, якщо Америка продовжить відправляти зброю в Україну. Про це на слуханнях у Конгресі США заявили експерти у галузі оборони, передає Bloomberg.

7:08 У російському Воронежі сталися два вибухи, а в Курську – бавовни, повідомляють ЗМІ

Вибухи спостерігали у мікрорайоні Шилово з південно-західного боку міста. Місто знаходиться за 170 км від України.

Бавовни, за попередніми даними, – робота ППО. Жертв та руйнувань немає. Курськ знаходиться за 110 км від України.

7:03 За даними Генштабу, ворог перекидає допомогу на східний фронт, де точаться масштабні бої. При цьому ЗСУ завдає нищівних ударів по ворогові з повітря, окупанти зазнають втрат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *