Війна в Україні – карта та онлайн війни 25 квітня – останні події

В Україні 61 добу триває повномасштабна війна з російськими окупантами. Ворог втратив понад 22 тисячі живої сили та тисячі одиниць бойової техніки. Противник намагається наступати на сході і не дає спокою ЗСУ на півдні. Він, як і раніше, має намір взяти ЗСУ у кільце Донбасу і рветься у бік Запоріжжя, щоб забезпечити сухопутний коридор із захопленого Донбасу до окупованого Криму. А тим часом ЗСУ громлять окупантів на півдні, а в Росії спалахують нові пожежі.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроника боїв 24 апреля


08:34 Повідомляють про вибухи у Вінницькій області, Львівській області та у Рівному.

08:27 У великодню неділю п’ятеро людей загинули внаслідок обстрілу російськими окупантами Донецької області: двоє – у Новоселівці, двоє – у Красногорівці та один – у Новомихайлівці. Ще п’ятеро отримали поранення.

08:25 Прем’єр Британії Борис Джонсон під час зустрічі із Генсеком ООН Антоніу Гутеррішем чітко підкреслив важливість глобальної солідарності з Україною.

08:13 Росія надіслала США ноту з вимогою припинити постачання озброєння в Україну, заявив російський посол у Вашингтоні Анатолій Антонов. Смішно, еге.

08:00 Станом на 8 годину 25 квітня 2022 року за даними Єдиного реєстру досудових розслідувань, а також інших джерел, які потребують підтвердження, з початку вторгнення Російської Федерації в Україні загинуло 215 дітей та постраждала 391 дитина.

07:55 На аеродромі польського міста Жешув приземлилися два військово-транспортні літаки ВПС США C-17A Globemaster і декілька Boeing 747 американських транспортних компаній, зафрахтованих Пентагоном. Швидкість надання військової допомоги зараз буде вирішальною.

07:40 Як пишуть у російських пабліках, у Брянську горить 120-й арсенал Головного ракетно-артилерійського управління.

07:25 Окупанти у Вовчанську на Харківщині вивезли один із заводів на територію РФ, а у приміщеннях облаштували концтабір для катувань місцевих мешканців.

07:17 У Мелітополі окупанти з 30 квітня збираються провести “призовну кампанію” до армії РФ серед українських чоловіків. З цією метою місто закривають на в’їзд та виїзд – навіть до Криму.

07:14 Держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр оборони Ллойд Остін відвідали Київ та оголосили про виділення ще понад 700 млн доларів у вигляді прямої та непрямої військової допомоги Україні.

07:04 КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ – повітряна тривога.

06:45 ЗСУ повернули контроль над 5 населеними пунктами Миколаївської області. Про це повідомили в Оперативному командуванні “Південь”.

06:30 У ніч на понеділок, 25 квітня, в російському Брянську спалахнула військова частина і пролунали вибухи на нафтобазі та нафтопроводі “Дружба”, яким паливо йшло до Європи.

Над містом навис потужний зміг. Влада підтвердила пожежу, проте не назвала причини, з яких вона виникла. Мабуть, як і у випадку з крейсером “Москва”, хтось не дотримувався правил пожежної безпеки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *