Вибори у Франції – екзитпол, скільки набрали Макрон та Ле Пен

У Франції у другому турі президентських виборів чинний президент Еммануель Макрон випереджає суперницю – лідерку ультраправої партії “Національне об’єднання” Марін Ле Пен. За Макрона проголосували 58,2% французів, за Ле Пен – 41,8%.

Такі результати голосування оприлюднив екзитпол компанії Ipsos.

Після того, як екзитполи оголосили результати виборів – Ле Пен виступила з промовою, в якій визнала свою поразку. Однак, зазначила, що здобутий результат є “блискучою перемогою”, адже це значна підтримка населення.

Ми могли б стати свідками великого вітру свободи по всій країні, але (ред. – громадяни) вирішили інакше“, – повідомила вона у своєму штабі.

Примітно, що підтримка Макрона проти даних соціологічних опитувань після першого туру виборів зросла (видання Politico прогнозувало 55% підтримки Макрону та 45% – Ле Пен).

Однак, у порівнянні із попередніми виборами президента 2017 року, де він також змагався з Ле Пен, за Макрона проголосували 66,1% голосів.

За даними МВС Франції, на 17:00 за місцевим часом явка на виборах становила 63,2%, що на майже 2% менше, ніж було у 2017-му.

Раніше ми писали, що у першому турі президентських виборів у Франції переміг чинний президент Еммануель Макрон, набравши 27,6% голосів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *