Україна розвиватиме логістику з країнами Євросоюзу – Мінекономіки

Україна розвиватиме автомобільну та залізничну логістику з країнами Європейського Союзу для максимально швидкої доставки товарів на захід. В перспективі, шлях товарів з нашої країни до споживачів в Європі займатиме не більше, ніж 72 години.

Про це розповіла перша віцепрем’єр-міністерка України – міністерка економіки Юлія Свириденко.

“Через російську агресію Україна має обмежені логістичні можливості. Вже зрозуміло, що в майбутньому наші товари будуть рухатися в основному саме на захід – до Європейського Союзу”, – говорить вона.

За словами міністерки, планується значно розширити автомобільні переходи та пункти пропуску в напрямку ЄС, збільшувати залізничну логістику через сухі порти та вузли перевантаження на вузьку колію.

“Навіть коли ми відновимо роботу портів, розвинена логістика з ЄС стане фундаментом для економічної інтеграції України в європейську економіку”, – наголосила Свириденко.

Значним кроком на шляху до відновлення України стане також скасування всіх квот та імпортних мит в країнах G7 та Євросоюзу, що наразі вже поступово відбувається. Лібералізація торговельних відносин з цими країнами дозволить нашим виробникам вільно експортувати свою продукцію на ринки, що охоплюють 54% світової економіки.

“Велика Британія, як країна великої сімки, вже подає в цьому приклад. Найближчими днями за підсумками двосторонніх перемовин британці оголосять про повне відкриття своїх ринків для України”, – пояснює вона.

Як приклад Свириденко навела досвід Південної Кореї, якій після війни доступ до ринків розвинутих держав дозволив успішно відновитися. Експорт дає країнам можливість розвивати свою промисловість, виробляти більше товарів та, що найголовніше, інтегруватися в сучасні ланцюги виробництва.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко розповів, що наразі державою вже створено детальний план післявоєнної відбудови України, що матиме декілька пріоритетних напрямків, зокрема і розвиток економіки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *