Україна може отримати танки Леопард – що відомо

Українська армія може отримати 88 вживаних танків Type 1A5 Leopard від Німеччини. Це прописано у черговій заявці на експорт бойових машин до Федерального уряду країни, яка чекає дозволу канцлера Олафа Шольца.

Про це повідомляє видання Welt із посиланням на документи виробника.

Відомо, що у компанії Rheinmetall заявили про термін доставки – кілька тижнів. Заявку до уряду вона подала наприкінці минулого тижня.

Видання зауважує, що також є ще дві інші заявки від цієї компанії на поставку 100 бронетранспортерів Marder та від групи Krauss-Maffei Wegmann на 100 самохідних гаубиць PzH 2000.

За документами компанії, вартість Leopard 1A5 – близько 115 мільйонів євро. Загальна вартість важкого озброєння, на яке подано заявки, становить понад 2 мільярди євро. Йдеться про пропозицію на 150 мільйонів євро для Marder та 1,8 мільярда євро на самохідні гаубиці.

Останнє слово щодо поставок – за Федеральною Радою безпеки, що складається з представників усіх міністерств з експорту зброї, її очолює Олаф Шольц.

За даними Welt, наразі згоди на пряму поставку важкого озброєння в Україну від Шольца нема.

Раніше у Бундесвері відкинули можливість постачання важкого озброєння Києву. Мовляв, Marder необхідні самій Німеччині для виконання різних зобов’язань у складі формувань НАТО.

Як повідомлялося раніше, США виділять Україні ще 700 млн. доларів на зброю.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *