Війна в Україні – що потрібно для перемоги над Росією

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що для перемоги України над російськими окупантами потрібна допомога від міжнародних країн-партнерів у вигляді протиповітряної оборони, ракет та протитанкових засобів.

Про це вона розповіла в етері загальнонаціонального телемарафону.

Ганна Маляр зазначила, незважаючи на те, що Збройні сили України мають інтелектуальну перевагу перед окупантами, українським захисникам все ще потрібне важке озброєння, яке допоможе як ефективно відбивати атаки противника, так і йти в контрнаступ.

Ми із самого початку говорили про те, що війна триватиме якийсь час, тобто це не буде швидка перемога. Тому що перед нами стоїть дуже велика мета – це наша державність. А великих цілей не досягають ні за три дні, ні за тиждень. Зараз наші переваги – це те, що наші Збройні сили – інтелектуальна армія. Але ми потребуємо військової допомоги в сенсі озброєння, перш за все тяжкого, – повідомила вона.

Водночас, за словами заступниці міністра оборони України, чекати на військову допомогу швидко не варто, тому що для її поставки потрібно дотримуватися певних процедур, а також час на навчання українських воїнів.

Наприклад, якщо говорити про нові літаки, яких немає в Україні, потрібно кілька місяців для навчання наших пілотів. Усі процедури, пов’язані з новим озброєнням та технікою, вимагають певного часу, щоб ним ефективно користуватися. Але саме від допомоги озброєнням залежатиме час тривалості війни, – зазначила вона.

Раніше “Апостроф” розповідав, як проходить військове навчання громадян в Україні під час третьої хвиль мобілізації.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *