Мирні переговори з Росією 22 квітня – Україна висунула вимогу

У п’ятницю, 22 квітня, між главами української та російської делегацій – Давидом Арахамією та Володимиром Мединський – відбулися кілька довгих розмов. Після цього глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що процес “застопорився”.

Про це повідомляє інформагентство “Інтерфакс”.

За його словами, п’ять днів тому українській стороні передали чергову пропозицію, яку було сформульовано з урахуванням їхніх коментарів, проте вона залишається без відповіді.

“Коли спитали президента Зеленського, а як він ставиться до цього чергового варіанту російських пропозицій, він сказав, що “ми нічого не отримували”. Не мені судити, як він володіє ситуацією, але це просто характеристика того, де знаходиться цей процес під назвою “переговори”, – каже Лавров.

Він запевняє, що Україна нібито погодилася бути нейтральною, позаблоковою та без’ядерною країною при наданні гарантій безпеки міжнародною спільнотою.

А тим часом анонімне, але високопоставлене джерело заявило УП, що Україна висунула російським переговорникам ультиматум, що проведення російськими окупантами так званого “референдуму” на Херсонщині поставить крапку у переговорах.

Нагадаємо, що окупанти готують низку псевдореферендумів на захоплених територіях Херсонської, Запорізької та Миколаївської областей.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *