Зеленський про війну в Україні – пряма онлайн трансляція 23 квітня

У суботу, 23 квітня, президент України Володимир Зеленський дав пресконференцію у київському метро. Він назвав умови, за яких Україна відмовиться від переговорів.

Зброя “миру”: куди приведуть переговори з рашистами

Пряму трансляцію у Youtube веде “Суспільне Новини”.

“Якщо буде знищено наших людей у Маріуполі, якщо буде проведено псевдореферендуми на окупованих територіях, Україна вийде з переговорів. Наша розвідка працює, ми знаємо що відбувається в окупації. Дипломатичного завершення війни за таких сценаріїв не буде“, – сказав він.

За словами Зеленського, не лише Кремль, а й звичайні росіяни не вважають і не вважали за Україну незалежною державою, не поважають ані культуру, ані цінності українців.

“Не вважають, що ми маємо право на самостійність, а значить, що ми маємо право на життя”, – додав президент.

Також він висловив своє ставлення до прямих переговорів з Володимиром Путіним та можливих ризиків: “Я не боюся зустрічі з президентом, якщо говорити про замахи. Боятися у мене просто немає права. Тому що наш народ показав, що нічого не боїться, голими руками зупиняв танки. Як і ЗСУ, нацгвардійці. Люди бояться за своїх дітей, так. І тому нормальний лідер не повинен боятися, коли йдеться про нашу державу та незалежність”.

Раніше радник голови ОП Михайло Подоляк заявив, що російська сторона в переговорах не передавала документів щодо майбутньої мирної угоди між нею та Україною. Єдине нове, що було передане, це пропозиції до формульного документа, підготовленого українською делегацією.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *