Зеленський 23 квітня провів пресконференцію – що сказав президент про Росію та війну в Україні

У суботу, 23 квітня, президент України Володимир Зеленський дав пресконференцію у київському метро. Він назвав умови, за яких наша країна відмовиться від переговорів із Росією.

“Апостроф” зібрав основні тези глави держави.

Ситуація у Маріуполі

Щодо ситуації, що склалася в Маріуполі, Зеленський сказав, що пропонує гуманітарне рішення, яке включає обмін цивільних та поранених, та готовий на обмін військових, які захищають місто.

“Якщо буде знищено наших людей у Маріуполі, якщо буде оголошено референдум на будь-яких окупованих територіях України, Україна вийде з будь-яких переговорів”, – заявив він.

Постачання озброєння

Президент також заявив, що якщо наша країна отримає достатньо західної зброї, то ЗСУ зможуть відбити захоплені Росією території.

“Це питання зброї, якщо у нас її буде достатньо – ми почнемо одразу повертати окуповані території”, – сказав він.

За словами Зеленського, все, що росіяни тимчасово окупують, українці повернуть. І це буде не за десятки років.

“Щодо постачання зброї, нам все одно, що думає з цього приводу Росія. Хоча вони й самі нам багато техніки поставили – ми пам’ятаємо, як вони кидали озброєння та тікали”, – нагадав він.

Переговори з Росією

Український лідер розповів про переговори з Росією: Спочатку це був ультиматум. Потім риторика цього ультиматуму почала змінюватись саме через об’єднання нашого народу. Потім ультимативні пункти почали пропадати та розпочалися переговори”.

Він зазначив, що у Туреччині було підготовлено комюніке, на яке РФ спочатку позитивно відреагувала. Але через критику народу, якому за допомогою ЗМІ прищепили ненависть до України, представники Росії дали відповіді на це комюніке, з якими працюють підгрупи.

“Єдині реальні питання на переговорах – гарантії безпеки, нейтральність, Донбас та Крим. Інші – “політичні понти”, – сказав Зеленський.

Росія та Путін

“Нас не поважали в Росії та зневажали на рівні влади, і на рівні великого відсотка їхнього суспільства. Там не вважають незалежною нашу державу, не поважають нашу культуру та цінності, вважають, що ми не маємо права на самостійність, а отже, права на життя. Ось проти цього ми й боремося”, – сказав він.

Коментуючи дії Путіна, Зеленський зазначив, що не може сказати, чому той тримається за стіл чи за крісло усі ці роки.

“Я не думаю, що це пов’язано з тим, чому він і його військо прийшло на нашу землю і повзучою коброю окупації йде щодня і щорічно”, – додав він.

Міжнародна підтримка України

“Ми очікуємо на 100% підтримку від Генсека ООН тому, що 100% правда на нашому боці та війна у нас. Важливіше зрозуміти, що ми маємо, щоб мати точну точку зору, яку Генсек може донести у Москві на зустрічі з президентом цієї держави”, – заявив український лідер.

Також він анонсував приїзд до Києва держсекретаря США Ентоні Блінкена та голови Пентагону Ллойда Остіна 24 квітня.

Майбутнє України

За словами глави держави, українці не просто готові жити 10-15-20 років в умовах постійного воєнного часу – вони не мають іншого виходу. Ми вже стали такою державою – захищати нашу землю протягом довгих років.

“Коли ми переможемо, у нас буде найсильніша та найдосвідченіша армія. І ми станемо однією з найпотужніших держав у Європі”, – зазначив він.

“Україна стає однією з найміцніших держав Європи, тому що ми не маємо виходу”, – сказав Зеленський.

Новина оновлюється…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *