Загроза ядерного удару по Україні – наскільки це можливо

Імовірність завдавання Росією тактичного ядерного удару по Україні дорівнює нулю. І хоча Москва постійно натякає на таку можливість, є низка чинників, які виступають проти цього.

Про це у коментарі сайту “Апостроф” заявив військовий експерт Олег Жданов.

Нагадаємо, що 15 квітня директор ЦРУ Вільям Бернс заявив, що Росія може застосувати тактичну ядерну зброю, якщо Путін буде у розпачі через те, що нема військових перемог в Україні.

Того ж дня президент Володимир Зеленський заявив, що всі країни світу мають бути готові до того, що Путін може використати тактичну ядерну зброю у війні проти України.

Проте начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов вважає, що застосування країною-терористом ядерної зброї проти України є малоймовірним, адже мета – не реальне знищення Європейського континенту, а елемент торгу.

Не вірить у використання ядерної зброї на території України і військовий експерт Олег Жданов. За його словами, ймовірність такого удару фактично дорівнює нулю.

“По-перше, Путін не залишає своєї мети – захопити Україну. А навіщо перетворювати на смітник те, що ти хочеш захопити. По-друге, ми з РФ маємо спільний кордон, і куди піде радіоактивна хмара, нікому невідомо, вітром ми ще не навчилися керувати. І якщо завтра у Москві піде радіоактивний дощ, це вже буде зовсім інша картина”, – сказав військовий експерт.

Більше читайте на сайті “Апостроф” у статті: Знищить усе живе: чим небезпечний тактичний ядерний удар і чи можна врятуватися

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *