Оборона України – що відповіла Україна на заяву Кремля щодо захоплення Донбасу та Півдня

Москва перестала приховувати справжні цілі свого вторгнення в Україну, спричинені імперськими амбіціями, а саме – окупацію Донбасу та південних регіонів нашої країни.

Це констатувало Міністерство оборони України у Twitter.

“Вони перестали це приховувати. Сьогодні командування російських мародерів, ґвалтівників та вбивць визнало, що метою другої фази війни є не перемога над міфічними нацистами, а просто окупація сходу та півдня України. Імперіалізм як він є”, – йдеться у повідомленні.

Така реакція відомства відбулася після заяви заступника командувача Центрального військового округу РФ, який сказав, що контроль над Донбасом “дозволить створити сухопутний коридор у Крим та впливати на життєво важливі об’єкти ЗСУ”, а також додав:

“Контроль над півднем України дасть ЗС РФ ще один вихід у Придністров’я, де зазначаються факти утисків російськомовного населення”.

Разом з тим, як повідомляв “Апостроф”, втрати російської армії в Україні величезні: за неповні два місяці в нашій країні загинуло 21 200 окупантів. Крім того, ЗСУ знищили 838 російських танків, 176 літаків і багато іншої військової техніки загарбників.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *