Заява Байдену по Україні 21 квітня – як Вашингтон допоможе Києву, дивитися відео

У четвер, 21 квітня, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден виступив із новою заявою щодо війни Росії проти України.

Про це повідомив “Голос Америки”.

Байден заявив, що провів зустріч із топ-українськими чиновниками, серед яких був і міністр фінансів України Сергій Марченко, а також прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Надання допомоги Україні

Президент США заявив про виділення Україні додаткових 800 мільйонів доларів для відображення російської агресії та відновлення звільнених населених пунктів, зруйнованих окупантами. Сюди також включені і поставки озброєння – йдеться про важку артилерію, гаубиці та боєприпаси до них, а також тактичні дрони.

Вся ця зброя підходить для ведення бойових дій у степових умовах України, наголосив американський президент.

Байден також заявив про необхідність надання подальшої допомоги Україні з метою підготувати її до нового настання російської армії. Президент США заявив, що очікує від Конгресу ухвалення рішення щодо надання Україні економічної допомоги – Вашингтон надасть додаткові 500 мільйонів доларів українському уряду для стабілізації економіки.

Очільник Білого дому не залишив поза увагою й українських біженців. Він заявив, що влада США прискорить процедуру надання допомоги українцям, які прибувають до країни у пошуках притулку.

Санкції проти Росії

Байден заявив, що США запроваджують нові санкції проти Росії. Ідеться про те, що відтепер жоден російський корабель не має права заходити в американські порти.

“Ми ніколи не відступимо і не послабимо санкції щодо Росії. Ми стоятимемо на боці України та її народу і боротимемося проти тиранії”, – заявив президент США.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський закликав президента США Джо Байдена визнати Росію державою-спонсором тероризму, що стало б однією з найпотужніших і далекоглядних санкцій в арсеналі Сполучених Штатів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *