Оборона Донбасу – Арестович розповів про труднощі для окупантів

Протягом двох днів другої фази “великого наступу” на сході України, позиції військ РФ залишилися незмінними. А сил для активних дій ворога вистачить на два, максимум три, тижні.

Таку думку висловив радник голови Офісу президента Олексій Арестович у середу, 20 квітня.

Він заявив, що за останню добу Росія втратила близько 600 солдат, внаслідок боїв у східних регіонах країни. На сьогодні, на території України перебувають близько 90 тисяч російських військових і ще близько 22 тисяч “ховаються у кущах на кордонах”.

“Вони там зібрали десь 30 БТГ (батальйонних тактичних груп – ред.), але ми на добу виводимо по половинці або навіть по батальйону. Вистачить десь на два тижні цієї всієї історії або навіть менше”, – сказав експерт.

Арестович також назвав “чотирьох ворогів” російської армії, яка докладає чимало зусиль у цій війні.

“Перший – російське політичне керівництво. Другий – це російське командування операції. І ще два вороги – дороги і дурні. Тому ЗСУ намагаються зустрітися з російською армією по-справжньому, але вони досі добираються і ніяк не можуть пройти перші чотири перешкоди”, – уточнив радник.

Він додав, що логіка російського командування йому незрозуміла і, на його думку, РФ вирішила припинити війну методом скорочення російської армії до неможливості наступати.

Раніше ми писали, що Арестович оцінив шанси звільнити Херсон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *