Бучанська різанина – Шарль Мішель не знайшов слів для вираження почуттів

Президент Європейської ради Шарль Мішель, який відвідав багатостраждальну Бородянку, заявив, що не має слів, щоб пояснити, що він відчуває після візиту до України. Він вважає, що Росія має бути покарана за події, які відбуваються сьогодні у країні.

Про це повідомляє CNN.

“Немає слів, щоб пояснити, що я відчуваю, не як президент Європейської ради, а як батько, як людина. Це звірства. Це військові злочини. Вона має бути покарана. Вона буде покарана. Вони мають платити за те, що вони зробили, там і у багатьох інших містах та інших місцях України”, – заявив Мішель на прес-конференції у Києві.

Виступаючи разом із президентом України Володимиром Зеленським, він також сказав, що раніше того ж дня відвідав Бородянку, де після виведення російських військ із Київської області було виявлено масові поховання, повні сотень убитих мирних жителів.

Президент Євроради сказав, що ЄС вболіває за перемогу України над РФ і зробить усе можливе, аби підтримати Україну.

“Прямо зараз, як і ви, я думаю про людей, мирних жителів на Донбасі, у Маріуполі, в інших містах, які борються за своє життя. Які борються за суверенітет України”, – сказав Мішель, додавши, що ЄС використовуватиме всі можливі інструменти.

Нагадаємо, раніше Шарль Мішель назвав термін, коли Україні оголосять про кандидатство у Європейському союзі .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *