Шойгу зробив заяву про війну в Україні після довгої мовчанки

Глава оборонного відомства Росії Сергій Шойгу уперше за три тижні висловився про війну проти України. Він заявив, що РФ послідовно виконує план із “визволення” псевдореспублік “ДНР-ЛНР”.

Про це повідомляє BBC News “Російська служба”.

При цьому зауважив, що їхнім планам заважають: Сполучені Штати та деякі західні країни роблять усе для “максимального затягнення” перебігу війни. Мовляв, цим провокують українську владу воювати до “останнього українця”.

Наростаючі обсяги постачання іноземного озброєння наочно демонструють їхні наміри провокувати київський режим воювати “до останнього українця“, – зазначив він.

Від початку вторгнення міністр оборони РФ дуже рідко з’являвся на публіці. У березні навіть зник на тривалий час з публічного простору. Багато хто припускав, що він серйозно захворів або його “покарало” керівництво за провал наступу. Проте, у відомстві спростували чутки. Востаннє Сергій Шойгу виступав на публіці 29 березня.

Нагадаємо, що новий військовий наступ Росії на Україну стане приводом для обговорення на рівні низки глав держав. Світових лідерів на спільну нараду зберуть президенти Сполучених Штатів та Франції Джо Байден та Еммануель Макрон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *