Битва за Донбас – останні новини та онлайн подій 17 квітня

В Україні вже 55-й день триває повномасштабна війна із російськими окупантами. Втрати РФ скоро досягнуть позначки 21 тисячу осіб. Окупанти продовжують на захоплених територіях катувати та вбивати мирних жителів. Зеленський у вечірньому відеозверненні констатував, що російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися. Значна частина усієї російської армії зараз сконцентрована для цього наступу.

У ніч проти 19 квітня окупанти обстріляли Миколаїв.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка боїв 18 квітня

_________________________________________________________________

10:20 У США готують закон, який дозволить передати Україні заарештовані фонди Росії. Для цього Україні буде потрібно зробити лише кілька кроків:

  • подати в США до суду на Росію за руйнування об’єктів;
  • суд повинен визнати Росію винною;
  • тоді одразу визначать розмір компенсації, яку на відновлення отримає Україна.

Гроші братимуть із всіх активів банків, людей і структур, які раніше підпали під санкційні блокування.

10:18 Представник так званої ДНР заявив, що спеціальні групи розпочали штурм території комбінату “Азовсталь” у Маріуполі.

09:48 Оновлені бойові втрати окупантів.

09:40 Україна третій день поспіль не може узгодити з російською стороною гуманітарні коридори. Крім того, окупанти відмовляються відкрити коридор для евакуації мирних жителів з Маріуполя.

09:07 Сьогодні, 19 квітня, – навчальні стрільби в Полтаві. Якщо почуєте звуки пострілів чи вибухів, зберігайте спокій, повідомив керівник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

08:47 У Кремінній росіяни зруйнували 6 будинків, по всій Луганській області – 12. І це лише минулої доби.

08:36 В Дніпропетровській області окупанти обстріляли з “Градів” Зеленодольську громаду. Є руйнування будинків. Загиблих нема.

08:08 Штурм позицій ЗСУ у районі Олександрівки на Херсонщині залишився безуспішним, ворог відступив.

07:56 У результаті нападу Росії пошкоджено або знищено до 30% інфраструктури України на загальну суму 100 мільярдів доларів. Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков. На його думку, реконструювати інфраструктуру можна за 2 роки з використанням заморожених російських активів.

07:52 Прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі заявив, то парламент практично одноголосно підтримав рішення відправити зброю в Україну для боротьби із російськими окупантами.

07:38 Японія передасть Україні костюми та маски ядерного, біологічного та хімічного захисту, а також дрони.

07:37 США пригрозили Китаю серйозними наслідками, якщо він підтримуватиме Росію.

Кожна відповідальна країна у світі має чітко заявити перед власним народом, перед міжнародним співтовариством, яку сторону вона займає у питаннях, які є фундаментальними“, – сказав спікер Держдепу Нед Прайс.

07:23 Противник намагається продовжувати наступальні дії у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей, а також утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом, — йдеться у ранковому повідомленні Генштабу ЗСУ.

У прикордонних з Україною районах Бєлгородської області, для прикриття основних пунктів управління, a також тилових районів розгорнуто зенітні ракетні дивізіони С-400 та С-300.

Білорусь продовжує надавати свою територію для завдання авіаційних ударів по території України та ведення розвідки об’єктів на нашій території.

07:19 Кораблі флоту РФ у Чорному морі продовжують блокувати судноплавство та тиснуть загрозами ракетних ударів. Висадка десанту не виключена, але малоймовірна.

07:06 Макрон заявив, що його країна не залежить від постачання російського палива і повністю підтримує ініціативу ембарго на газ та на нафту. Макрон також спростував інформацію, що саме з його ініціативи було відкладено питання ембарго. Він запевняє, що у Європі цю тему блокує зовсім інша країна.

06:56 В Ізюмському районі російські окупанти нібито застосували хімічну зброю. Про це повідомив депутат Ізюмської міської ради 7 скликання Микита Каракай. Дані не підтверджені офіційно та вимагають перевірки. Заряди з речовиною нібито випустили з РСЗВ “Град”.

06:55 Пентагон навчатиме українських військових користуватися американськими гаубицями. Навчання проводитиметься не в Україні, заявили у Пентагоні.

06:48 У Миколаєві у ніч на вівторок лунали вибухи у різних районах міста. У деяких районах та передмісті зникла електрика. У деяких мешканців через вібрацію під час вибухів пішла вода з крана.

06:48 Байден та Макрон у зв’язку з наступом військ РФ на Донбасі проведуть сьогодні нараду з главами кількох держав: Франції, Німеччини, Великої Британії, Канади, Італії, Польщі та Румунії. Також будуть присутні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн і президент Європейської ради Шарль Мішель.

06:48 Держдепартамент США розглядає можливість оголосити Росію державою-спонсором тероризму. Про це сказав представник Держдепу Нед Прайс. Імовірно, процедура не триватиме більше, ніж кілька тижнів. Державою-спонсором тероризму США зараз офіційно визнають 4 країни: Кубу, Іран, Сирію та Північну Корею.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *