Визволення Борівського району Харківської області – окупанти біжать на Донбас

Українські військові вибивають окупантів з Харківської області, і ворог відкочується на територію Донеччини.

Про це Борівська селищна рада повідомляє у своєму Telegram-каналі.

Активні бойові дії поступово переміщаються на схід і значна частина російської техніки поступово виходить з громади в напрямку Донецької області. Є інформація, що частину вбитих російських військових поховано біля дороги на околиці Чернещини.

У Боровій окупанти розмістилися в будівлях селищної ради, палаці культури, лікарні, будинках деяких місцевих підприємців. Призначили окупаційну владу з числа місцевих колаборантів, яка тепер має координувати процеси в громаді. Дані щодо персоналій уточнюються.

Є інформація про співпрацю деяких місцевих жителів з окупантами. Зрадники надають ворогу інформацію про місцевих, розповідають, у кого чим можна поживитися, допомагають облаштуватися на зайнятій території, організовують їхній побут. Відомо, що один з таких посіпак показав російським військовим маловідомий шлях до населених пунктів Донеччини.

Через села, розташовані у північній частині Борівщини, росіяни пройшли транзитом без помітних руйнувань.

Відчутних руйнувань зазнав південь громади. Повністю відсутній зв’язок з психо-неврологічним інтернатом, де перебуває близько 200 пацієнтів.

Станом на 17 квітня територія Борівської громади повністю окупована російськими військовими. Мобільного зв’язку та інтернету немає і відновлення його неможливе, допоки територія громади окупована росіянами, йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 15 квітня ЗСУ звільнили Велику Рогань, яка стояла на шляху від Харкова до Чугуєва.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *