Війна в Україні сьогодні – останні новини та онлайн подій 17 квітня

В Україні вже 53-й день триває повномасштабна війна із російськими окупантами. Втрати рашистів із початку вторгнення 24 лютого вже перевищили 20 тисяч. Окупанти продовжують на захоплених територіях катувати та вбивати мирних жителів. Ворог продовжує підготовку до нового наступу. Зокрема, бригади морпіхів готують до проведення десантної операції.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка боїв 16 квітня


08:33 Порти Бельгії припинили обслуговування комерційних кораблів під російським прапором, з дотриманням певних виключень, що передбачені рішенням ЄС.

08:19 Світ з нами! Хмарочос Empire State Building у Нью-Йорку щовечора на 15 хвили підсвічують кольорами українського стягу.

08:07 Вночі в Сєвєродонецьку після удару окупантів зайнялися чотири багатоповерхівки. Більшу частину житлового фонду ворог знищів за останні півтора місяця.

07:53 Представник Білого дому заявив, що в Україну вже “почали прибувати” вантажі з останнього пакету допомоги США. На цьому тижні Байден затвердив додатковий пакет на 800 мільйонів доларів. США вперше погодилися надати Києву потужну військову техніку, зокрема 11 вертольотів Мі-17; 18 155-мм гаубиць та ще 300 дронів Switchblade.

07:39 Латвія передала Міжнародному кримінальному суду в Гаазі 100 тис. євро на розслідування злочинів рашистів в Україні. Міністр юстиції Латвії закликав інші країни також вносити добровільні внески у розслідування, адже воєнні злочинці мають бути покараними якнайшвидше, а подальша агресія РФ – припинена.

07:36 Протягом суботи, 16 квітня, українські захисники збили щонайменше 13 повітряних цілей російських окупантів. Зокрема, знищили літак, гелікоптер, 5 безпілотників, 6 крилатих ракет.

07:21 Виконавчий директор Світової продовольчої програми ООН Девід Бізлі закликав РФ розблокувати українські порти – Одесу, Миколаїв, Чорноморськ та інші. Якщо цього не зробити, світові загрожує голод та політична нестабільність. Попри те, що українські сховища досить заповнені зерном, ланцюжок постачань по світу зруйнований через постійну військову загрозу з боку Росії. ООН вже зверталася до керівництва РФ у зв’язку із цією проблемою, але Кремль ігнорує організацію.

07:08 На території Придністров’я представники ФСБ проводили перевірку боєздатності 1-ї, 2-ї та 3-ї окремих мотострілецьких бригад збройних формувань ПМР. Перевірювані підрозділи виявилися неготовими до ведення бойових дій.

07:08 За даними Генштабу ЗСУ, окупантами ведеться підготовка підрозділів 810 та 155 окремих бригад морської піхоти до проведення десантної морської операції. Інформація зараз уточнюється.

07:08 Росія може розпочати новий наступ в Україні або вже в неділю, або на початку наступного тижня. У зв’язку з цим США переконують союзників надати Україні більше артилерії та боєприпасів. Про це повідомило NBC News із посиланням на двох високопоставлених представників міноборони США.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *