В Україні налагоджено постачання вантажів через кордон із країнами Євросоюзу

Координаційний штаб з гуманітарних і соціальних питань цілодобово працює над забезпеченням українців критично важливими товарами та послугами.

Про це у Facebook повідомила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко.

“Нам вдалося налагодити безперервне постачання гуманітарних вантажів через західний кордон. Це продукти харчування, одяг та взуття, лікарські засоби, товари медичного призначення, засоби гігієни”, – розповіла вона.

Президент, Офіс глави держави та уряд направляють міжнародним організаціям та іноземним посадовцям переліки найбільш гострих гуманітарних потреб, зазначила Свириденко. Ця допомога доставляється до областей України зусиллями Укрзалізниці та Укрпошти.

У свою чергу, гуманітарний штаб активно працює з торговими мережами, аби вони мали умови та можливості забезпечувати українців товарами навіть у найвіддаленіших населених пунктах. Також Міністерство економіки розширило кредитну програму “5-7-9%”, що дозволило забезпечити ритейлерів обіговими коштами.

“Паралельно відбувається постачання в регіони, що постраждали від війни, 10 млн продуктових наборів. Вони містять продукти тривалого зберігання з розрахунку забезпечення на один місяць для однієї людини”, – додала міністерка економіки.

На реалізацією цієї програми вже виділено 5 млрд грн. До неї підключені 24 обласні військово-цивільні адміністрації та військово-цивільна адміністрація м. Києва.

“Швидкі та злагоджені дії дозволяють вчасно реагувати на гуманітарні загрози в регіонах і гарантують продовольчу безпеку для мільйонів українців”, – резюмувала Свириденко.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомив, що до України доставлено вже 270 тис. тонн гуманітарного вантажу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *