Обстріли Києва – що відповів Зеленський на погрози Росії

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не боїться загроз з боку РФ щодо обстрілу Києва, але ставиться до них з усією серйозністю.

Про це він заявив в інтерв’ю ВВС.

Він наголосив, що заяви влади РФ не можна ігнорувати, оскільки вони пов’язані з можливою загибеллю людей, проте Україна їх не боїться.

“Ми не боїмося жодної з загроз Російської Федерації при цьому. Ми повинні відповідати на всі загрози, які нам загрожують”, – заявив президент.

Український лідер зазначив, що Росія окуповувала українські землі, починаючи з 2014 року, при цьому стверджуючи, що це їхня територія.

“Вони багато разів окуповували наші території, починаючи з 2014 року. Вони окупували Крим, і скрізь вони кажуть, що це їхня територія. І ще вони кажуть, що якщо щось буде проти нашої території, наприклад Криму, то ми будемо відповідати ракетними ударами. І у мене дуже багато питань. Коли почалися ракетні удари з території Білорусі російських військ 24 лютого, що це було? Що вони захищали? Я не зовсім розумію. Мені здається, що вони дуже часто плутаються у своїх показаннях”, – додав він.

Також Зеленський нагадав про вибухи в окупованому Донецьку, які там влаштовувала Росія, звинувачуючи Україну.

“Як і зараз – у нас немає доступу до деяких наших міст на півдні України: Мелітополь, Бердянськ, Маріуполь, весь блок у напрямку Запоріжжя, Маріуполя, тобто там окуповані міста. І там відбуваються вибухи, і людям, які там знаходяться, нашим українцям вони розповідають, тому що відключено телебачення, немає мобільного зв’язку, вони розповідають, що ми проводимо бомбардування Маріуполя”, – сказав президент.

Він заявив, що Росія постійно влаштовує інформаційні провокації, збираючи своїх солдатів на окупованих територіях, які розповідають мирним жителям про “українські обстріли”.

“Але це роблять вони, проте люди не мають зв’язку, вони не бачать реального стану справ. І це проблема”, – констатував Зеленський.

Раніше ми писали, що, за словами Арестовича, загибель ворожого крейсера “Москва” зіграє на руку українським військовим.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *