Крейсер Москва – Арестович пообіцяв затоплення нових кораблів

Загибель ворожого крейсера “Москва” зіграє на руку українським військовим.

Про це заявив радник керівника офісу президента України Олексій Арестович.

Справа в тому, що цей корабель забезпечував прикриття для всього Херсонського угруповання окупаційних військ. Крім того, судно також мало забезпечувати прикриття висадки десанту в Одеській та Херсонській областях.

“Крейсер забезпечував протиповітряну оборону для десантних військ, на його борту знаходилася велика кількість комплексів С-300 морського базування, тому “парасолька” вона давала чудову”, – зазначив він у розмові з російським правозахисником Марком Фейгіним.

Крім того, на борту флагмана Чорноморського флоту РФ знаходилися штаб і командування флоту – до цих офіцерів питань найбільше, адже за офіційними даними, з екіпажу більш ніж у 500 осіб врятувалися близько 14-15. Для України потонулий корабель – добрий знак, оскільки це полегшить становище української авіації на Південному напрямку.

“Зараз наші фахівці оцінюють масштаб нових можливостей після потоплення судна і, можливо, на Херсонському напрямку на нас чекають приємні сюрпризи. Крім того, під прапор України перейшло кілька невеликих сіл у Херсонській області. Робота триває”, – резюмував Арестович.

Раніше ми писали, що Арестович пригрозив Москві ракетним ударом.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *