Загибель крейсера Москва – як це позначиться на Чорноморському флоті РФ

У середу, 13 квітня, стало відомо про ракетний удар по ракетному крейсеру “Москва”, який російські пропагандисти називали “гордістю” Чорноморського флоту. А вже у четвер, 14 квітня, світові ЗМІ облетіла новина, що крейсер затонув під час буксирування в умовах шторму.

Про те, як цей інцидент позначиться на репутації флоту, повідомило видання The Telegraph.

Зазначається, що, крім своєї символічної ролі, це був єдиний корабель у флоті РФ, який був оснащений засобами ППО великого радіусу дії С-300Ф. Зі знищенням “Москви” російський флот відчуватиме дефіцит кораблів із відповідним комплексом ППО.

І хоча у Росії є аналогічні кораблі, зокрема два крейсери класу “Слава” у Східному Середземномор’ї, вони не зможуть замінити “Москву”. Причина полягає в тому, що Туреччина закрила прохід через протоки Босфор та Дарданелли на період війни для кораблів конфліктуючих сторін.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що Пентагон заявив, що судно ще тримається на плаву, хоча на ньому спалахнула пожежа і почали детонувати крилаті ракети.

Ми також повідомляли, що в окупований Росією Севастополь було доставлено 14 моряків з ракетного крейсера “Москва”, який зазнав ракетного удару і почав тонути.

Також повідомлялося, що на флагмані Чорноморського флоту загинули близько 300 російських військових.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *