Війна в Україні – які можуть бути наслідки для світу

У разі продовження війни між Росією та Україною більше однієї п’ятої людства може опинитися на межі бідності, злиднів та голоду.

Про це заявив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, інформує CGTN .

Він зазначив, що незважаючи на те, що від військового конфлікту, розв’язаного Росією, найбільше страждає Україна, ця війна також впливає на весь світ.

“Зараз ми зіткнулися з потужним штормом, який загрожує зруйнувати економіку країн, що розвиваються”, – сказав глава ООН.

Справа в тому, що воюючі країни забезпечують 30% світового виробництва пшениці та ячменю, п’яту частину світового обсягу кукурудзи та більше половини соняшникової олії. Все це в сукупності є важливим джерелом продовольства для деяких найбідніших і найуразливіших верств населення, забезпечуючи більше однієї третини пшениці, що імпортується 45 африканськими та найменш розвиненими країнами.

Антоніу Гутерріш закликав міжнародні фінансові установи виділити фінансування для найбільш уразливих країн, допомогти урядам країн, що розвиваються, інвестувати в найбідніші та найуразливіші верстви населення шляхом посилення соціального захисту, а також працювати над реформуванням глобальної фінансової системи, щоб зменшити нерівність.

Раніше ми писали, як відбуватиметься відновлення України після війни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *