Путін та Лукашенко втрачають владу – чим це їм загрожує

У диктаторів Росії та Білорусі є багато спільного: вони обидва психічно нестабільні та патологічно боягузливі, а всі їхні зусилля спрямовані на збереження влади, яка для них буквально означає життя.

Про це у спецефірі Апостроф TV розповіла фахівець у сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, психолог Олена Вострова.

Відповідаючи на запитання журналістів про нелегітимного главу Білорусі Олександра Лукашенка, який зараз став фактично хом’ячком у клітці Путіна, Вострова сказала:

“Мені здається, що там є точні діагнози, підтверджені. Це також психічно нестабільна людина, диктатор. У нього також є своя диктаторська логіка. Він боягуз, так само як і Путін. Вони однакові, мені здається. Ви знаєте, коли я на них дивлюся, мені завжди згадується фраза Раскольникова: “хто я – я тварюка тремтяча чи право маю”. Так ось, ці тварюки тремтячі чомусь подумали, що вони мають право вбивати. Те, що він абсолютно підконтрольний Путіну, очевидно, я думаю, абсолютно всім. Тут не потрібно жодних додаткових підтверджень. Не знаю, чи можна порівняти його з хом’ячком у клітці, але він неадекватний — так само як і Путін. І вони вдвох порозумілися”.

На думку психолога, все, що потрібно Володимиру Путіну та Олександру Лукашенку, — утриматися при владі. Адже вони розуміють, що якщо втратять владу, втратять життя. Тобто вони, по суті, мають екзистенційну кризу. Тому все, що вони роблять, підпорядковане тому, щоби залишатися при владі.

“Отже, оточення їх, чому вони залишаються? Ми говоримо, чому весь світ нічого не може вдіяти з двома людьми? Так от, не лише двоє людей. Там вся система у такій кривавій круговій поруці, і вони тримають цих двох для того, щоб потім не посипалася вся вина та відповідальність на них”, – пояснила Вострова.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Українцям не треба мати ілюзій до росіян, вони нас не шкодуватимуть – психолог

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *