Війна в Україні – у НАТО заявили про неминучість другого етапу

НАТО має дані про перегрупування ЗС РФ і поповнення втрат, які Росія зазнала на першому етапі війни. Керівництво Альянсу допомагає Україні підготуватися до нового неминучого етапу бойових дій, який буде складнішим і масштабнішим.

Про це повідомив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане у коментарі для Digi24.

“Все вказує на те, що на нас чекає швидкий вступ у другий етап цієї війни, дуже кривавий. Ми вступаємо в другий етап, складніший, відмінніший за характером від першого етапу, на набагато ширшій території, як на сході, на Донбасі, так і на півдні, у бік Криму та Маріуполя”, – сказав Джоане.

Представник Північноатлантичного альянсу назвав другий етап війни “неминучим” і заявив про перегрупування російських сил та поповнення їх величезних втрат. Він також зазначив, що блок постачає Україні велику кількість бронетехніки та озброєння, здатного вражати цілі на великих відстанях.

“Ця друга частина війни буде іншою за своєю якістю, інтенсивністю та послідовністю, тому природно, що ми допомагаємо Україні підготуватися до цього етапу війни”, – сказав Джоане.

Своєю чергою, заступник міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі національного телемарафону заявила:

“Південь також сьогодні, як і схід, концентрує на собі великі зусилля ворога завоювати цю територію. Це ті проміжні цілі, які ставить перед собою ворог перед тим, як прицілитися на всю Україну вдруге. Бо вперше вони це робили у 2014 році. Тому південь представляє для ворога, як і схід, стратегічний інтерес, це зрозуміло. І на сьогодні це справді дуже складна ситуація, тут нічого приховувати”.

Читайте також: Хіматака у Маріуполі та ДРГ на Миколаївщині: онлайн подій війни 12 квітня

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *