Війна в Україні – онлайн хроніка 12 квітня та останні новини

48-й день український народ веде повномасштабну війну проти російських окупантів. Війська РФ, як і раніше, зазнають великих втрат, продовжуючи вбивати мирних українців. Також на території України активно працюють ДРГ ворога, зокрема, групу диверсантів ліквідували в Миколаївській області.

Пізно ввечері 11 квітня полк “Азов” заявив про застосування проти захисників Маріуполя отруйної речовини. Вночі з’явилася реакція Зеленського, Пентагону та Великої Британії.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка боїв 11 квітня

_____________________________________________________

09:56 Захисники Маріуполя з 36-ї бригади морської піхоти заявили, що вони тримають до останнього оборону міста:

Реалії такі, що місто опинилося в блокаді, в кільці і жодного підвезення боєприпасів та продовольства не відбувалося. Дякуємо всім, хто вірив у морську піхоту. На цій вірі ми протрималися так довго. Ми не залишили свої позиції і ми залишаємося вірними завжди“.

09:37 Більше 530 дітей постраждали в Україні внаслідок збройного вторгнення Російської Федерації в нашу державу. При цьому станом на ранок 12 квітня 186 дітей загинуло та більше 344 отримали поранення.

09:25 Загальні бойові втрати противника:

08:54 Відомо про приблизно 25 дівчат і жінок 14-24 років, яких зґвалтували російські військові в Бучі.

08:31 Британська розвідка прогнозує ескалацію військових дій окупантів на Донбасі у найближчі 2-3 тижні.

08:21 Мер Варшави повідомив про націоналізацію комплексу житлових будівель, який, за твердженням польської влади, незаконно перебував у розпорядженні посольства РФ, а тепер буде зданий в оренду Україні — для розміщення біженців, школи та культурного центру.

08:02 Росія посилила свої військові позиції навколо Донецька, але незрозуміло, коли може бути розпочатий новий наступ. Про це розповіли джерела Washington Post у Пентагоні.

07:55 Україна пропонує міжнародним партнерам застосувати “іранську модель” санкцій щодо “Газпрому”. Її особливість у тому, що російський газ йтиме в ЄС, але кошти за нього надходитимуть не до Росії, а на спеціальні депозитні рахунки. Таким чином, ці гроші не фінансуватимуть війну.

07:28 В ООН підрахували, що майже дві третини українських дітей були змушені залишити свої домівки. При цьому лише 2 млн із 7,5 млн українських дітей та підлітків покинули Україну та перебувають під тимчасовим захистом в інших країнах Європи та світу.

07:23 Внаслідок застосування рашистами невідомої отруйної речовини у Маріуполі постраждали троє осіб, заявив засновник полку “Азов” Андрій Білецький.

07:10 Японія запровадила санкції проти 398 росіян та 28 російських компаній. Обмеження передбачають “замороження” активів на території Японії.

У санкційному списку – переважно депутати Держдуми та родичі російських високопосадовців – доньки Путіна, дружина й доньки Лаврова. Під обмеження також потрапили одні з найбільших російських банків – “Сбербанк” та “Альфа-банк”.

07:00 На Миколаївщині переодягнені росіяни видавали себе за евакуйованих місцевих, які заблукали, і напали на позиції українських військових. 5 росіян убито, решта втекли.

07:00 Велика Британія терміново з’ясовує подробиці застосування РФ хімзброї в Маріуполі. Про це заявила міністр закордонних справ Елізабет Трасс:

Повідомляється, що російські війська могли використати хімічні речовини під час нападу на жителів Маріуполя. Ми терміново працюємо з партнерами над перевіркою деталей. І ми притягнемо Путіна та його режим до відповідальності“.

Прес-секретар міністерства оборони США Джон Кірбі заявив, що Вашингтон отримав сигнал про хімічну атаку, влаштовану росіянами в Маріуполі, але поки що не може підтвердити застосування отруйних речовин. Якщо офіційні особи США підтвердять застосування Росією хімічної зброї, НАТО буде зобов’язане відповісти.

Зеленський нагадав, що світові лідери обіцяли швидше і жорсткіше реагувати, якщо РФ застосує в Україні хімічну зброю:

“Хочу нагадати світовим лідерам, що можливе застосування хімічної зброї російськими військовими вже обговорювалося. І вже на той час це означало, що потрібно реагувати на російську агресію значно жорсткіше і швидше”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *