Зустріч Путіна та Нехаммера – австрійський політик везе мирні пропозиції

Канцлер Австрії Карл Нехаммер у понеділок, 11 квітня, у Москві зустрінеться з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це Нехаммер написав у своєму офіційному обліковому записі в Twitter.

“Завтра я зустрінуся з Володимиром Путіним у Москві. Ми [Австрія] нейтральні у військовому відношенні, але маємо чітку позицію щодо російської агресивної війни проти України”, – заявив австрійський канцлер.

Він також закликав протиборчі сторони до створення евакуаційних коридорів, припинення вогню та повного розслідування військових злочинів російських окупантів.

За його словами, президент України Володимир Зеленський, з яким він зустрівся у Києві 9 квітня, лідери ЄС та президент Туреччини Реджеп Ердоган були поінформовані про зустріч із Путіним.

Видання Kronen Zeitung з посиланням на оточення канцлера повідомляє, що Нехаммер хоче налагодити мости між Києвом і Москвою і “спробувати все, щоб трохи наблизитися до миру”.

Візит погодили голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн та німецький канцлер Олаф Шольц. Нехаммер стане першим лідером ЄС, який особисто зустрінеться із президентом Росії після вторгнення в Україну.

Нагадаємо, 9 квітня Київ відвідав голова британського уряду Борис Джонсон, який пообіцяв Зеленському новий пакет допомоги, який допоможе протистояти російському вторгненню.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *