Війна в Україні – онлайн хроніка 10 квітня та останні новини

46-й день продовжується масштабна війна українського народу проти російських окупантів. Ворожа армія продовжує зазнавати великих втрат. Росія готується до наступу на сході країни. Окупанти намагаються прорвати оборону підрозділів Збройних Сил України у районі міста Ізюм та встановити повний контроль над містом Маріуполь.

У ніч на 10 квітня Дніпро зазнав чергового удару з боку російських окупантів.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка боїв 9 квітня

_____________________________________________________

09:27 Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор засудив російську військову агресію проти України. І закликав до мирного урегулювання конфлікту.

Проте підтримати міжнародні санкції проти Росії в Мексиці відмовились.

09:23 Байден підписав закон про припинення імпорту російської нафти та закон про призупинення нормальних торговельних відносин з Росією та Білоруссю. Вони передбачають подальше посилення торгових та правозахисних санкцій проти агресора та його союзника.

09:01 Канада планує організувати кілька чартерних рейсів для українських біженців, які хочуть виїхати з Європи до Північної Америки.

Канада також створить програми короткотермінової фінансової підтримки для українських біженців. Окрім цього, виділено додаткових 100 млн доларів на гуманітарну допомогу Україні й відправку 345 тисяч одиниць товарів, необхідних під час надзвичайних ситуацій.

08:52 513 дітей постраждали в Україні внаслідок збройного вторгнення РФ в нашу державу. При цьому, за отриманими ювенальними прокурорами даними, 177 дітей загинуло та більше 336 отримали поранення.

08:50 Зранку окупанти обстріляли в Сєвєродонецьку школу та дві багатоповерхівки, врятовано двох літніх людей.

08:44 Вночі в Дніпрі ворожими ударами знищено інфраструктурний об’єкт. Пожежу там рятувальники приборкували кілька годин. Є один постраждалий.

У Павлоградському районі ракета поцілила у промисловий об’єкт. Зруйнувала приміщення і спричинила займання. Людей не зачепила.

У Дніпровському районі згоріла будівля фермерського господарства. На щастя, ніхто не постраждав.

08:36 ЄС посилюватиме санкції проти Росії, доки війна не припиниться, заявив Канцлер Австрії Карл Негаммер.

Австрія є нейтральною країною у військовому плані, але не може погодитися з злочинами, що відбуваються” – повідомив він.

08:26 Подоляк:

У нас буде велике, дуже руйнівне зіткнення на сході України. Зараз це очевидно. Росія концентрує там все, що залишилося в неї боєздатним, підвозить туди максимальну кількість ресурсів, буде використовувати масовані ракетні й авіаудари. Буде руйнувати міста, зокрема, під удар може потрапити Краматорськ. Вони спробують зачистити Маріуполь до кінця, тобто стерти місто з лиця землі. Ми все це розуміємо, там буде основна битва. Президент називає цю битву за аналогією зі Сталінградською. Все, що стосується територіальної цілісності України, — наші позиції незмінні. Всі території, навіть ті, які РФ де-факто забрала собі, ми вважаємо суверенними територіями України“.

08:12 Поряд із Бучею у селі Бузова виявлено братську могилу з десятками загиблих людей. Окупанти творили справжні звірства та розстріляли з десяток цивільних автомобілів.

08:08 Столтенберг заявив, що НАТО працює над планом постійної військової присутності на своєму східному кордоні для захисту від можливої російської агресії. За його словами, НАТО зараз перебуває “в розпалі дуже фундаментальної трансформації”, яка передбачає адаптацію до дій Путіна.

За словами Столтенберга, НАТО планує розмістити на сході значніші сили, які можуть протистояти вторгненню росіян. Також НАТО хоче у своїй політиці врахувати співпрацю росії з Китаєм, загроза від якого останніми роками зросла. Відповідні рішення щодо перезавантаження Альянсу хочуть ухвалити на саміті у Мадриді, який відбудеться у червні.

07:52 В Мін’юсті заявили, що з початку повномасштабної війни 363 засуджені пішли воювати за Україну. Для того, щоб приєднатися до оборони країни, засудженим необхідно пройти процедуру звільнення згідно із законом.

07:45 Окупанти ставлять розтяжки навіть у пральних машинах.

07:35 Війська РФ здійснюють спроби покращити тактичне положення своїх підрозділів на Миколаївському напрямку.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує часткове блокування Харкова, здійснює обстріли міста з використанням реактивних і ствольних артилерійських систем та мінометів. Окупанти переміщують додаткові підрозділи до міста Ізюм для посилення угруповання на вказаному напрямку.

В Донецькому і Таврійському операційних районах ворог здійснює артилерійські та мінометні обстріли на більшості напрямків. Проводить штурмові дії в місті Маріуполь, завдає авіаційних ударів, намагається захопити центральну частину міста.

На Південнобузькому напрямку противник вчергове намагався встановити контроль над населеним пунктом Олександрівка. Успіху не мав. Втратив до ротної тактичної групи особового складу та техніки.

07:22 Вночі окупанти завдали ударів по Дніпру. Поки що офіційної інформації немає. За словами очевидців, було чути кілька вибухів.

07:21 За минулу добу на українському ППО було вражено щонайменше 13 повітряних цілей російських окупантів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *