Закінчення війни в Україні – чого домагається Путін

Російський керманич Путін має намір завершети війну проти України, однак не може це зробити, не досягнувши жодної з поставлених цілей. Під час мирних переговорів президентів Росії та України, Путін не хоче виглядати таким, що програв.

Читайте також: Героїчна оборона Маріуполя та повернення захоплених територій: онлайн подій війни 8 квітня

Про це заявив радник глави Офісу Президента Олексій Арестович в ефірі телемарафону FREEDOM на YouTube.

Арестович вважає, що ознаками прагнення завершити війну є заяви путінського речника Пєскова про значні втрати російської окупаційної армії та сподівання на мирну угоду з Україною.

“Вони хочуть закінчити війну, тому що поєднання поразок на полі бою та санкцій, які ламають хребет їхньої економіки, ставить під питання соціально-політичне становище всередині самої Російської Федерації”, – пояснив він.

За словами радника глави ОП, країна-агресор хоче укласти мирну угоду навіть більше, аніж Україна, тому спробує завершити війну до того, як Захід передасть Збройним Силам України важке озброєння, що дозволить українським захисникам перейти в активний контрнаступ.

“Коли 4 березня Рада Федерації не оголосила загальну мобілізацію, стало зрозуміло, що вони програли. Вони це зрозуміли. А коли оголосили, що не хотіли штурмувати Київ, а лише відволікали наші сили, стало зрозуміло, що вони програли на шести оперативних напрямках”, – наголосив Арестович.

Також Олексій Арестович переконаний, що зараз ключове завдання Кремля – відправити Путіна на зустріч із Володимиром Зеленським хоча б з якоюсь силовою позицією.

“Вони хочуть прийти на переговори з якимось більш укріпленими позиціями, ніж зараз, коли вони не досягли жодної оперативної мети з тих, які вони ставили на війні. Путіну треба хоч щось взяти. Маріуполь чи зону ООС. Він не може собі дозволити приїхати на переговори, тотально програвши. Він приїде торгуватися про умови свого програшу”, – сказав Арестович.

Він додав, що навіть за умови неуспішності переговорів для Росії, Кремль продовжить риторику про досягнення всіх цілей так званої “спецоперації” – чітко і за раніше спланованим графіком.

Раніше “Апостроф” повідомляв про прогноз Арестовича, за яким активна фаза війни країни-терориста Росії проти України завершиться вже в середині квітня.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *