Санкції Заходу проти Росії – угорцям нагадали про неприпустимість оплати в рублях

Угорщина порушить санкції проти країни-агресора Росії, накладені Євросоюзом, якщо виконає свою обіцянку платити за російські енергоносії в рублях.

Про це заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн виданню CNN.

Сплата за енергоносії країни-терориста РФ буде порушенням санкцій, накладених ЄС.

“Ми зробили аналіз указу Путіна, і судова справа дуже зрозуміла. Те, що пропонує Путін – це перетворення євро на рублі, а потім оплата рахунку за газ – це було б порушення санкцій. Якщо ви це зробите, заплатите в рублях, ви порушите санкції, ви оминете санкції, які ми наклали на Росію”, – пояснила президентка Єврокомісії.

Вона зробила таку заяву у зв’язку з виступом прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про готовність його держави платити за російський газ у рублях.

За словами Урсули фон дер Ляйєн, Євросоюз веде переговори з Будапештом з цього приводу. Також вона застерегла Угорщину про те, що не варто зараз порушувати єдність усіх держав-членів ЄС у заходах економічного тиску на Росію.

“Досі Угорщина дотримувалася санкцій, тому, поки ми не побачимо зворотного, все гаразд. Ніколи раніше ми не бачили Європейський Союз таким єдиним, таким рішучим, таким швидким. І я думаю, що для кожної з наших держав-членів також є питання, чи я хочу бути першим, хто порушить цю єдність? Я думаю, що ні”, – наголосила вона.

Цьому передував указ російського диктатора Путіна про постачання газу “недружнім країнам”, у якому він зажадав отримували плату за блакитне паливо у рублях.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *