Переговори Росії та України – Подоляк розповів про складнощі

Радник президента України, член української делегації у переговорному процесі Михайло Подоляк повідомив, що російська сторона на переговорах заявляє, що величезна кількість трупів мирних громадян у Бучі – “постановка акторів”.

Уривок із коментарем Подоляка опублікувало інформагентство УНІАН на своєму каналі в Telegram.

“Вони цілком серйозно дивляться вам в очі і кажуть: “Нацисти! Стріляють за мирними мешканцями!”… Їм кажеш, що ви вбиваєте мирних громадян, а вони піднімають очі і кажуть: “Буча – постановка акторів Голлівуду!”. Приблизно так вони відповідають. І Краматорськ: “Це ви самі поставили нацистів, які стріляють у мирних громадян!”. Ви знаєте, раціональності в цьому немає. Сперечатися з цим неможливо!”, – заявив він.

Радник президента України також порівняв дії Росії та її риторику на переговорах із нацистською Німеччиною.

Мені здається, що скоро буде офіційно визнано існування такого терміну, як “російський нацизм”. Тому що їх поведінка абсолютно нелюдська, антигуманна. Вони не воюють з армією, вони воюють з мирними жителями, при чому максимально по-звірячому, блюзнірськими способами… Мені здається, що нам необхідно дочекатися буквально якогось короткого часу, коли офіційно у міжнародній практиці, у правовій практиці застосовуватиметься термін “російський нацизм у 21-му столітті”, – зазначив він.

Раніше “Апостроф” писав, за заявою Подоляка, домовленості про тимчасове перемир’я України з РФ не було і бути не може, оскільки такі дії можуть призвести до подальших, ще агресивніших нападів з боку країни-агресора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *