Підтримка США – Байден різко висловився про Путіна

Байден підтримав рішення Генасамблеї ООН про виключення Росії з Ради з прав людини. Він назвав дії Путіна на війні в Україні, зокрема, звірства в Бучі, військовим злочином і наголосив, що президент РФ зробив свою країну міжнародним вигнанцем.

Така його заява опублікована на сайті Білого дому.

Байден зазначив, що для проведення голосування Америка тісно співпрацювала з союзниками по всьому світу та акцентував увагу на грубих та систематичних порушеннях прав людини з боку Росії.

“Росії немає місця в Раді з прав людини. Після сьогоднішнього історичного голосування Росія не зможе брати участь у роботі Ради або поширювати там свою дезінформацію, оскільки Комісія Ради з розслідування розслідує порушення та зловживання Росією прав людини в Україні”, – заявив він.

Лідер США також зазначив, що Америка разом з іншими країнами працює над збиранням доказів злочинів Росії в Україні, щоб притягнути РФ до відповідальності за скоєне та ізолювати на міжнародній арені.

“Ознаки того, що людей зґвалтували, катували, стратили, а в деяких випадках осквернили їхні тіла, – це образа нашої спільної людяності. Брехня Росії не йде в жодне порівняння з беззаперечними доказами того, що відбувається в Україні. Ось чому народи в кожному регіоні засуджують неспровоковану та жорстоку агресію Росії проти України та підтримують хоробрий народ України у його боротьбі за свободу”, – резюмував Байден.

Раніше ми писали, що Росія залякувала членів ООН, щоб її не виганяли з Ради з прав людини.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *