Бучанська різанина – у Зеленського хочуть розслідувати злочини окупантів та влаштувати велику виставку в Європі

Російська Федерація стане державою-ізгоєм. Для цього потрібно створити міжнародну слідчу бригаду з розслідування масових злочинів військових РФ в Україні, а також організувати виставки про звірства окупантів у Бучі із фотографіями вбитих.

Про це заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

“Росія обов’язково має стати, м’яко кажучи, офіційним ізгоєм для європейських країн. Через схильність до максимально жорстоких та нелюдських способів масових вбивств громадян інших країн”, – написав він.

Для цього чиновник запропонував активізувати два паралельні процеси, які зможуть сильно впливати на європейську громадську думку.

По-перше, необхідно зібрати широку міжнародну слідчу бригаду з розслідування масових військових злочинів окупантів в Україні, причому не лише у Київській області.

“Щоб вийти на конкретні прізвища та підозри в міжнародних юрисдикціях для тисяч суб’єктів – громадян РФ”, – уточнив Подоляк.

По-друге, потрібно організувати великі виставки на площах європейських столиць під умовною назвою “Бучанська різанина”.

“Фотографії вбитих, роздертих, спалених людей у всіх анатомічних подробицях, відео масштабних руйнувань мирних міст, розповіді очевидців та тих, що вижили. Потрібні справжні європейські емоції. Тільки так можна досягти того, щоб РФ надовго (назавжди) стала світовим чудовиськом”, – резюмував радник глави Офісу президента.

Раніше Генеральна асамблея Організації об’єднаних націй призупинила участь Росії у роботі Ради ООН з прав людини через звірства російських військовослужбовців у Бучі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *