Вступ України до ЄС – коли можуть розглянути заявку

Президент Європарламенту Роберта Метсола вважає, що Україна може стати членом Євросоюзу швидше, ніж це відбувалося в інших випадках. Основною умовою є оперативне надання відповідей на опитувальник Європейської комісії.

Про це вона заявила інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

“У Києві я бачила так багато прапорів ЄС… Для нас це момент, щоби відкрити наші обійми. Я говорила з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем у Києві про те, що вони чекають на список питань, який має надійти сьогодні-завтра. Вони сподіваються, що зможуть на них відповісти за чотири дні. Ольга мені сказала (віцепрем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина – ред.), що їм потрібно чотири дні”, – сказала Метсола.

Вона зазначила, що після цього м’яч опиниться на боці Європарламенту.

“Ми зробимо все, щоб було зроблено кожен крок. Я думаю, що якщо українці нададуть нам відповіді дуже швидко, то часові рамки будуть також більш звуженими, ніж в інших ситуаціях”, – висловила свою думку глава Європарламенту.

Раніше президент Європарламенту Роберта Метсола дала українцям три важливі обіцянки: посилення санкцій для Росії, підтримку на шляху до Євросоюзу та допомогу у відбудовуванні країни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *