Розвідка США на Донбасі – Україна отримує дані від Пентагону

Міністр оборони США Ллойд Остін вперше публічно визнав, що Пентагон надає розвіддані Києву для проведення операцій на Донбасі.

Про це чиновник заявив у сенатському комітеті зі збройних сил, передає CNN.

На запитання сенатора Тома Коттона, чи надають Штати розвіддані, щоб допомогти Україні напасти на війська РФ в окупованих Донбасі чи Криму, він відповів: “Ми надаємо їм… розвідку для проведення таких операцій… на Донбасі. Це правильно”. Також глава Міноборони сказав, що США не відмовляють Україну від нападів на сили РФ у цих районах.

Варто зазначити, що американський чиновник уперше публічно визнав роль Вашингтону в операціях України у спірному регіоні, оскільки військові дії зсуваються від Києва на південний схід України.

Після слів Остіна неназваний високопосадовець у Пентагоні повідомив виданню: “Ми продовжуємо надавати корисну інформацію та розвіддані Збройним силам України у їхній боротьбі. У міру того як ця боротьба все більше мігрує до Донбасу, ми коригуватимемо наш інформаційний зміст і потік в міру потреби”.

Раніше сенат США одноголосно ухвалив законопроект про відновлення програми часів Другої світової війни, яка дозволить президенту Джо Байдену ефективніше відправляти зброю та інші постачання в Україну на тлі війни з РФ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *